Ολλανδία – #metoo: Σάλος και ακύρωση του The Voice μετά από καταγγελίες

 Ολλανδία – #metoo: Σάλος και ακύρωση του The Voice μετά από καταγγελίες

Εκτός αέρα βρίσκεται πλέον ο τηλεοπτικός διαγωνισμός ταλέντων The Voice, έπειτα από σειρά καταγγελιών για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, στις οποίες εμπλέκονται και διασημότητες της χώρας.

Η ολλανδική έκδοση του τηλεοπτικού προγράμματος, η οποία γνώρισε παγκόσμια απήχηση και μεταδόθηκε σε 150 χώρες, βρέθηκε στη δίνη σκανδάλου το οποίο απειλεί να επηρεάσει και άλλες προσωπικότητες των ΜΜΕ της χώρας, σε μια υπόθεση που είναι η πρώτη μεγάλη που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, μετά τη γιγάντωση του κινήματος #metoo.

Σήμερα Τετάρτη εισαγγελείς δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως υπήρχαν δύο μάρτυρες που είχαν υποβάλει αναφορές στην αστυνομία για “αδικήματα απρεπούς συμπεριφοράς”, που σχετίζονται με το τηλεοπτικό σόου.

Ο δικηγόρος του Ali B., ενός εκ των πιο γνωστών ράπερ στην Ολλανδία και επί σειρά ετών κόουτς στο ολλανδικό “The Voice”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι υποβλήθηκαν στην αστυνομία δύο αναφορές σε βάρος του πελάτη του. “Ο Ali B. αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε κάτι παράνομο”, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Το Σαββατοκύριακο το τηλεοπτικό δίκτυο RTL εξέδωσε ανακοίνωση ότι σταμάτησε την προβολή της εκπομπής, αφού ενημερώθηκε σχετικά με “καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και για κατάχρηση εξουσίας”.

Έπειτα από αυτήν την ανακοίνωση, ο επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος στο σόου παραδέχθηκε “σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά”, σε δήλωση που έστειλε σε διάφορα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Πηγές: Reuters, NL Times

Σχετικά Άρθρα