Σε υψηλό 7 ετών το πετρέλαιο, εν μέσω προσδοκιών για την παγκόσμια ζήτηση

 Σε υψηλό 7 ετών το πετρέλαιο, εν μέσω προσδοκιών για την παγκόσμια ζήτηση

Στο υψηλότερο επίπεδο άνω των 7 ετών έφτασε η τιμή του πετρελαίου για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, με το αμερικανικό αργό να επανεκκινεί τις συνεδριάσεις μετά από τη χθεσινή αργία στις ΗΠΑ (Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ).

Η ανοδική τάση για τον “μαύρο χρυσό” ήρθε μετά από την αναφορά του ΟΠΕΚ για μεγαλύτερη ζήτηση πετρελαίου στο δ’ τρίμηνο του 2021, που ενισχύθηκε κατά 5,7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, φτάνοντας τα 94,6 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, σε έκθεση του ΟΠΕΚ σημειώνεται πως “παρ’ ότι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να είναι βραχυπρόθεσμες στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, παραμένουν αβεβαιότητες για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κοροναϊού”. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισαν 1,9% ή 1,61 δολάρια, φτάνοντας τα 85.43 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Εξάλλου, τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκαν 1,53% ή 1,32 δολάρια, στα 87.78 δολάρια ανά βαρέλι, εν μέσω της αύξησης της έντασης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, μετά την επίθεση με drones εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Αμπού Ντάμπι από σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που δημιουργεί ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή.

Πηγές: MSNBC, Sky News

Σχετικά Άρθρα