“Εμπάργκο” Μπάιντεν στα δίκτυα 5G κοντά σε αεροδρόμια των ΗΠΑ

 “Εμπάργκο” Μπάιντεν στα δίκτυα 5G κοντά σε αεροδρόμια των ΗΠΑ

The 5G logo is pictured on a during the launch of Vodafone UK’s 5G mobile data network in London on July 3, 2019. (Photo by Tolga Akmen / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)

Με την συνεργασία αμερικανικών τηλεοπτικών οργανισμών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και επίσημα πως θα καθυστερήσει σκοπίμως η ανάπτυξη της εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) κοντά σε αεροδρόμια-“κλειδιά” σε μία προσπάθεια να αποτραπούν στην παρούσα φάση πιθανώς δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα σε πτήσεις πολιτικών και εμπορικών αεροσκαφών, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας στο φόντο των διαταράξεων που προκαλεί η πανδημία.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στις εταιρίες Verizon και AT&T επειδή συμφώνησαν με το σχέδιο καθυστέρησης ανάπτυξης του δικτύου 5G σε αεροδρόμια και ορισμένες άλλες εγκαταστάσεις.

Όπως εξηγεί η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν “ισοπεδωτικές  διαταράξεις” στις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, στις μεταφορές εμπορευμάτων, και στην οικονομική ανάκαμψη ενώ επιτρέπουμε το 90% ανάπτυξης των δικτύων 5G.

Στην ίδια ανακοίνωση τέλος αναφέρεται πως η εξάπλωση των δικτύων 5G και η προώθηση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες παροχής ίντερνετ είναι κρίσιμες προτεραιότητες “και αύριο θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση”.

Πηγές: NBC, Axios

Σχετικά Άρθρα