Moderna: Τον Μάρτιο τα στοιχεία για το εμβόλιο κατά της Όμικρον

 Moderna: Τον Μάρτιο τα στοιχεία για το εμβόλιο κατά της Όμικρον

Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna που θα στοχεύει ειδικά το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κοροναϊού θα εισέλθει σε φάση κλινικής ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες και η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να μοιραστεί τα δεδομένα της με τις ρυθμιστικές αρχές γύρω στον Μάρτιο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

“Το εμβόλιο ολοκληρώνεται… θα πρέπει να εισέλθει σε φάση κλινικής ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζουμε ότι τον Μάρτιο θα μπορέσουμε να μοιραστούμενα δεδομένα με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να ορίσουμε τα επόμενα βήματα”, δήλωσε ο Μπανσέλ στη διαδικτυακή εκδήλωση Davos Agenda του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Moderna αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο που θα συνδυάζει την αναμνηστική δόση κατά του κοροναϊού με το πειραματικό εμβόλιό της κατά της γρίπης.

Ο Μπανσέλ τόνισε ότι στο θετικό σενάριο το συνδυαστικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού και της γρίπης θα είναι διαθέσιμο έως το φθινόπωρο του 2023, τουλάχιστον σε ορισμένες χώρες.

“Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ετήσια αναμνηστική δόση, ώστε να μην έχουμε θέματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο-τρεις δόσεις τον χειμώνα”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα