Φτάνουν στην Ελλάδα τα Rafale – Στην Τανάγρα ο Μητσοτάκης

 Φτάνουν στην Ελλάδα τα Rafale – Στην Τανάγρα ο Μητσοτάκης

Τα πρώτα έξι, από τα 24 συνολικά που έχει παραγγείλει η χώρα μας γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale φτάνουν στην Ελλάδα .

Τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα, πριν την άφιξή τους στην Τανάγρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία.

“Έβαλαν φωτιά” οι δηλώσεις Ροζάκη- Πως τις εκμεταλλεύεται η Άγκυρα- Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

Mόλις μπουν τα Rafale στο FIR Αθηνώντέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» θα τα υποδεχτούν και θα τα καλωσορίσουν στον ελληνικό ουρανό συνοδεύοντάς τα μέχρι την προσγείωσή τους στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Το πρωί της Τετάρτης, μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόποληςσε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού,

Στο cockpit των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στο πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα δύο διθέσια μαχητικά θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με την παρουσία του διαμηνύει την αποφασιστικότητά για την ενίσχυση και θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα