Ερώτηση-ρεβάνς (;) Μπογδάνου σε Δένδια για τις δηλώσεις Ροζάκη

 Ερώτηση-ρεβάνς (;) Μπογδάνου σε Δένδια για τις δηλώσεις Ροζάκη

Ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΕΞ Χρήστου Ροζάκη για το θέμα της επέκτασης των 12 μιλίων στο Αιγαίο.

Ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών της με την Τουρκία είναι η αποδοχή της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και όχι στα 12 μίλια όπως δίνει το δικαίωμα το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Μπογδάνος στην ερώτησή του κάνει λόγο για τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία αναφερόμενα στις διερευνητικές επαφές και επ’ αφορμής των δηλώσεων Ροζάκη, μιλούν τετελεσμένο γεγονός όσον αφορά την υπαναχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα των 12 ναυτικών μιλίων.

Η ερώτηση Μπογάνου, λέγεται από κυβερνητικές πηγές, ότι αποτελεί και μια πολιτική ρεβάνς του βουλευτή καθώς είναι γνωστό πως η αποπομπή του από την Κ.Ο της Ν.Δ μετά το παραλήρημα αντικομμουνισμού στη Βουλή έγινε μετά την οξύτατη παρέμβαση Δένδια.

Από την άλλη ο βουλευτής προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του χώρο στην υπερδεξιά και πιθανότατα να συνεργαστεί, όπως λένε τα σενάρια, με την Δημιουργία των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου και να αποτελέσει ατύπως την κοινοβουλευτικής του έκφραση μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Μπογδάνος μεταξύ άλλων ρωτά τον υπουργό:

  • Έχει διατυπώσει η ελληνική πλευρά πρόταση συμβιβασμού για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 10 ν.μ.;
  • Έχει συζητηθεί στον βωμό των «αμοιβαίων συμβιβασμών» η επαφή των ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου;
  • Υπάρχει λαϊκή εντολή για τέτοιες συζητήσεις;
  • Ποιος διαρρέει τέτοια θέματα;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η σφοδρή σύγκρουση Δένδια – Μπογδάνου στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάζει σχόλιο του βουλευτή για τους κομμουνιστές, είχε οδηγήσει στη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στον Γρίβα της ΕΟΚΑ που, όπως είπε, έλεγε «είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομουνιστές κι ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές».

Σχετικά Άρθρα