Τέλος στο σίριαλ: Έφυγε απο την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς με προορισμό το Ντουμπάι

 Τέλος στο σίριαλ: Έφυγε απο την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς με προορισμό το Ντουμπάι

Με προορισμό το Ντουμπάι αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά από την οριστική αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεσή του και την απέλασή του από την Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε την υποχρέωση να αποχωρήσει άμεσα από τη Μελβούρνη.
Μάζεψε έτσι τα πράγματά του κι έφυγε με προορισμό το αεροδρόμιο, στο οποίο βρέθηκε λίγες ώρες μετά την αναγγελία της αμετάκλητης απόφασης του δικαστηρίου που εξέτασε την ένσταση που είχε καταθέσει επιχειρώντας ν’ ανατρέψει την άρση της visa από το Υπουργείο Μετανάστευσης.
Μετά τη νέα απόφαση που τον καλεί να πληρώσει και ένα τεράστιο ποσό για τα έξοδα της δίκης, ο Τζόκοβιτς δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος που δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο τουρνουά, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα (17/1), τόνισε όμως οτι σέβεται την απόφαση. «Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα», είπε σε δήλωσή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο τουρνουά.

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς είχε προσφύγει κατά της χρήσης διακριτικής ευχέρειας από τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας Άλεξ Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του. Ο υπουργός είχε πει ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια τάξη, επειδή η παρουσία του θα ενθάρρυνε τους μη εμβολιασμένους, εν μέσω της χειρότερης επιδημίας κορονοϊού στην Αυστραλία.

Ο ανώτατος δικαστής Τζέιμς Άλσοπ είπε ότι η δικαστική απόφαση βασίστηκε στη νομιμότητα της απόφασης του υπουργού στο πλαίσιο των τριών λόγων προσφυγής που κατέθεσε η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς. «Δεν αποτελεί μέρος της λειτουργίας του δικαστηρίου να αποφασίζει για την ουσία ή τη σοφία της απόφασης», είπε ο Άλσοπ, προσθέτοντας ότι οι τρεις δικαστές ήταν ομόφωνοι στην απόφασή τους. Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, είπε.

Σχετικά Άρθρα