Μέρκελ: Στον ΟΗΕ το επόμενο βήμα της;

 Μέρκελ: Στον ΟΗΕ το επόμενο βήμα της;

Η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να αποχώρησε από την καγκελαρία της Γερμανίας τον περασμένο χρόνο, το μέλλον της ωστόσο και οι επόμενες κινήσεις της εξακολουθούν προκαλούν ενδιαφέρον διεθνώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες επέστειλε επιστολή στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με την οποία της προτείνει να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου σε συμβούλιο («high-level advisory board») το οποίο θα ασχολείται με την «ανάπτυξη και τη διαχείριση παγκοσμίων δημοσίων αγαθών όπως είναι για παράδειγμα οι ωκεανοί» στο πλαίσιο της «κοινής ατζέντας» («Our Common Agenda» report) που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρονται, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν είχε δώσει κάποια απάντηση.

Το όνομα της Μέρκελ έχει όμως ακουστεί ως υποψήφιο και για ένα άλλο πόστο: εκείνο του επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα (U.N. climate chief), με δεδομένο ότι η Πατρίτσια Εσπινόζα που βρίσκεται σήμερα στο συγκεκριμένο πόστο (ως executive secretary της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή) θα έχει έως το καλοκαίρι αποχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα