Παρασκήνιο: Ο Μπογδάνος και η κινητικότητα στον χώρο της υπερδεξιάς…

 Παρασκήνιο: Ο Μπογδάνος και η κινητικότητα στον χώρο της υπερδεξιάς…

Η συναινετική διακοπή της συνεργασίας του βουλευτή της Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου των Παραπολιτικών προκαλεί συζητήσεις και σεναριολογία στο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς συνδυάζεται με την κινητικότητα δεξιών και υπερδεξιών σχημάτων που επιδιώκουν να κατέλθουν στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αποχαιρετώντας το ακροατήριό του ο αποπεμφθείς από την Κ.Ο της Ν.Δ, εξαιτίας της παρέμβασης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το αντικομμουνιστικό παραλήρημά του στη Βουλή, δεν θέλησε να εξηγήσει γιατί σταματά τις ραδιοφωνικές εκπομπές του (ήδη ανακοινώθηκε πως θα τον αντικαταστήσει ο Θανάσης Λάλας). Τουναντίον υπήρξε ευγνώμων για τη συνεργασία του με τον “Παραπολιτικά Fm” και είχε μόνο καλά λόγια να πει για την ιδιοκτησία του.

Στις δύο τελευταίες εκπομπές του φιλοξένησε τον επιχειρηματία-κατασκευαστή Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε Πατριωτική Κίνηση και ετοιμάζεται να κατέλθει στις επόμενες εκλογές, και τον επικεφαλής της “Νέας Δεξιάς” Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος έχει από καιρό συστήσει το νέο κόμμα “Δημιουργία” σε σύμπραξη με τον Θάνο Τζήμερο. Τα σενάρια για συνεργασία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με το κόμμα των τελευταίων είναι γνωστά και δεν διέλαθαν της προσοχής του Μεγάρου Μαξίμου τα “photo opportunities” στις διχαστικές εκδηλώσεις στον Γράμμο.

Ο Μπογδάνος στην ακροδεξιά

Οι πληροφορίες -που δημοσιεύει και η “Εστία”- φέρουν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να κινείται δραστήρια υπέρ της ενοποίησης των σχημάτων της υπερδεξιάς σε μια μεγάλη κίνηση που θα κατέλθει ως συνασπισμός κομμάτων στις επόμενες εκλογές. Ο βουλευτής θα αναλάβει ατύπως ως φαίνεται την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του χώρου μέχρι τις επόμενες εκλογές και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και με άλλες παρόμοιες κινήσεις αποστράτων, ή το κόμμα “Ελεύθεροι Άνθρωποι” που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας.

Από τα σενάρια εξαιρείται αυτοβούλως ο Κυριάκος Βελόπουλος καθώς η “Ελληνική Λύση” έχει επιτύχει την αυτονομία της και συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που δικαιολογούν την βεβαιότητα πως θα εκπροσωπηθεί και στην επόμενη Βουλή.

Αυτή η κινητικότητα προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πλαγιοκοπεί από τα δεξιά τη Ν.Δ και δημιουργούν πρόβλημα υπό την έννοια πως κάθε προσπάθεια μετακίνησης της προς τα δεξιά προκαλούν ρήγματα στην προσπάθεια της να αυξήσει την επιρροή της στον χώρο του κέντρου. Όπου προβάλλει ως διεκδικητής ψηφοφόρων ο Νίκος Ανδρουλάκης και το νέο ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά Άρθρα