Αιφνιδιασμός στο Μαξίμου από την… πανσπερμία δηλώσεων και τα “αδειάσματα” μεταξύ υπουργών

 Αιφνιδιασμός στο Μαξίμου από την… πανσπερμία δηλώσεων και τα “αδειάσματα” μεταξύ υπουργών

Ξεκούρδιστη ορχήστρα θυμίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση. Πανσπερμία δηλώσεων, που απηχούν ακόμη και προσωπικές στρατηγικές με στόχευση σε επιμέρους εκλογικά ακροατήρια. «Hρωϊκά αδειάσματα» χωρίς περιστροφές μεταξύ Υπουργών και δυσφορία στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου κάθε φορά που καλείται να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να εκπέμψει την επίσημη γραμμή.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει δημόσια να μιλά για εξάντληση της τετραετίας, υπουργοί και βουλευτές του κινούνται με ορίζοντα εκλογών μέσα στο 2022 και αυτό από μόνο του ενισχύει την διάθεση των πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να αναδείξουν και τις προσωπικές τους θέσεις στο τελευταίο μίλι ως την κάλπη είτε προς προνομιακές εκλογικές δεξαμενές όπως για παράδειγμα οι μεγαλύτερες ηλικίες είτε επί θεμάτων όπως είναι η ακρίβεια και η καθημερινότητα του πολίτη, που βάζουν ψηλά στις προτεραιότητες τους οι ψηφοφόροι.

Την αρχή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ζητώντας να υπάρξει ελαστικότητα ως προς την ημερομηνία λήξης της διορίας προς τους πολίτες άνω των 60 ετών να συμμορφωθούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Ακολούθησε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που υπονόησε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι εξετάζεται η πιθανότητα μείωσης του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα ώστε να απορροφηθεί η επίπτωση της ακρίβειας στο πορτοφόλι των νοικοκυριών μέσω φοροελάφρυνσης.

Μπροστά στο γαϊτανάκι του «καλού και του κακού» ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς φιοριτούρες διέψευσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ότι υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός του Ιανουαρίου.

Από πλευράς Μαξίμου, δε, ο Γιάννης Οικονόμου μέσω του Real fm συνέστησε «να μην είναι κανείς βιαστικός και εύκολα να λέει να μειωθεί ο ΦΠΑ ή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καθώς τα έσοδα του κράτους από τους φόρους είναι βασική πηγή» καλύπτοντας την λογική του υπουργού Οικονομικών και παίρνοντας αποστάσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος κατόπιν ανασκεύασε σημειώνοντας ότι είπε πως «εξετάζεται» και όχι ότι αποφασίστηκε.