ΠΟΕΔΗΝ για Ευαγγελισμό: Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να κινδυνεύσει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων;

 ΠΟΕΔΗΝ για Ευαγγελισμό: Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να κινδυνεύσει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων;

Στο θέμα της συντήρησης των νοσοκομείων, με αφορμή την πτώση της ψευδοροφής στον Ευαγγελισμό, αναφέρεται με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως είναι γνωστό σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων στο δεύτερο όροφο του παλαιού κτιρίου στον χώρο της κουζίνας κατέρρευσε η ψευδοροφή η οποία είχε μεγάλο βάρος τραυματίζοντας δύο τραπεζοκόμους.

“Αυγή”: Κλείνει το καθημερινό φύλλο – “Δεν θα πάρουμε θαλασσοδάνεια”, διαμηνύει ο Τσίπρας

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον Ευαγγελισμό στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου στη κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας κατέρρευσε η ψευδοροφή μεγάλου βάρους. Στηνκουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα της κουζίνας να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών.

Όταν άκουσαν τον θόρυβο πρόλαβε η μία και άνοιξε τη πόρτα και αυτό τους έσωσε γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στην πόρτα. Καταπλακώθηκαν όμως, οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Η μία συνάδελφος πιο σοβαρά νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η άλλη συνάδελφος πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων; Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους. Γιαννάκος».

Σχετικά Άρθρα