Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του ΑΠΘ

 Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του ΑΠΘ

Επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης που βρίσκεται σε εργαστήριο του τμήματος Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία.

Πρόκειται για νέα κατάληψη που ακολούθησε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση επί 34 ετών κατειλημμένου χώρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr στο σημείο έχει υπάρξει ένταση καθώς ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που στηρίζουν την κατάληψη και τα οποία έχουν καλέσει σε συγκέντρωση υπέρ της κατάληψης για τις 8 το πρωί.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το πόσα άτομα βρέθηκαν μέσα στην κατάληψη με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για 15 προσαγωγές.

Η επιχείρηση για την κατάληψη στο «Στέκι Βιολογικού» έγινε αιφνιδιαστικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της Ασφάλειας να σπάνε με βαριοπούλα την είσοδο της κατάληψης και να ερευνούν όλους τους χώρους με σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. Ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 34 χρόνια

Σχετικά Άρθρα