Παίδων Πεντέλης- ΕΣΥ: Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και “γαλάζια” πυρά

 Παίδων Πεντέλης- ΕΣΥ:  Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και “γαλάζια” πυρά

Όλγα Γεροβασίλη και Ανδρέας Ξανθός πραγματοποίησαν καταδρομική επίσκεψη στην εφημερία του νοσοκομείου Αττικόν χθες αργά το βράδυ ενώ κλιμάκιο Βουλευτών του κόμματος θα βρεθεί και σήμερα στο Παίδων Πεντέλης το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να το βγάλει από το σύστημα των εφημεριών. Τις εφημερίες στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βάζει ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με ένα έγγραφο χθες αποκάλυψε τους όρους με τους οποίους ο Υπουργός Υγείας διαφημίζει την ένταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα υγείας.

  • Αποκάλυψη την οποία συνόδευσε με σοβαρές καταγγελίες για διαλογή ασθενών μέσα από τα επείγοντα των νοσοκομείων στα οποία επικρατεί χάος σε κάθε εφημερία.

Είναι πρόσφατες οι εικόνες από τα ΤΕΠ του κρατικού της Νίκαιας και του Σωτηρία, στο οποίο μάλιστα οι ασθενείς ανέμεναν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ακόμη και δυο ημέρες μέχρι να αδειάσει κρεβάτι στην κλινική covid.

Ντιλερς

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ως ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της υγείας. Μετά τα σελφ και τα μοριακά τεστ στα οποία επιβλήθηκε μετά κόπων και πολλών βασάνων για τους πολίτες που ήθελαν να πιστοποιήσουν ότι νοσούν ένα ομολογουμένως υψηλό πλαφόν διατίμησης από τον υπουργό υγείας, σειρά είχε η εγκύκλιος για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνονται ασθενείς δεκτοί από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

  • Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορούν να διακομιστούν στις ιδιωτικές κλινικές «νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής».

Πηγές της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει ως στρατηγική της πλέον την ανοσία της αγέλης και την πανδημία σαν μια ακόμη ευκαιρία κερδοσκοπίας.

Η νυχτερινή επιθεώρηση στην εφημερία στο Αττικό σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε την καταγγελία του τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για διαλογή ασθενών με τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μη δέχονται ούτε καν τις περιπτώσεις ελαφράς νοσηλείας αν ο ασθενής έχει υποκείμενα νοσήματα και βέβαια αν χρίζει οξυγόνου.

Παίδων Πεντέλης

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης φάνηκε και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και η γενική κατακραυγή που έφεραν υπουργό και αναπληρώτρια υπουργό υγείας στην αμήχανη θέση να κάνουν μέχρι και χθες αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τις εφημερίες του νοσοκομείου.

  • Το επιχείρημα μετατροπής του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, όταν έχουν λειτουργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα άρτια τα mega εμβολιαστικά κέντρα δεν έστεκε στη λογική.

Η μόνη εξήγηση που δόθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει τα ευνοήσει τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας και τα οποία μάλιστα είναι αρκετά στα βόρεια προάστια, τη στιγμή που ένα νοσοκομείο όπως το Παίδων Πεντέλης φτάνει να εξυπηρετεί μέχρι και τη Χαλκίδα σε νοσηλείες και εξωτερικά ιατρεία.

Πυρά εκ των έσω

Οι εικόνες από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι εξελίξεις που προκαλούν οι αποφάσεις του κ. Πλεύρη και οι τοποθετήσεις της κας Γκάγκα φαίνεται ότι φέρνουν σε δύσκολη θέση και τους ίδιους του γαλάζιους Βουλευτές.

  • Ο ένας μετά τον άλλο και κάτω από τις πιέσεις και των ψηφοφόρων τους Βουλευτές και στελέχη σε δημόσιες τοποθετήσεις τους παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, αλλά και του Υπουργού Ανάπτυξης για το θέμα των μοριακών τεστ. Πρώτος το χορό των παραδοχών για τα λάθη και τις παραλείψεις σέρνει από χθες ο Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας ο οποίος παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ότι «έχει δίκιο η αντιπολίτευση» για τη συνταγογράφηση των pcr.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Καιρίδης, ο οποίος χθες το βράδυ στο KONTRA πήρε σαφείς αποστάσεις από την εγκύκλιο Γκάγκα για τη διαλογή των ασθενών στα ΤΕΠ από τους κλινικάρχες.

Σχετικά Άρθρα