Iνδία: Ένα εκατομμύριο πιστοί στο Γάγγη για θρησκευτική γιορτή

 Iνδία: Ένα εκατομμύριο πιστοί στο Γάγγη για θρησκευτική γιορτή

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πιστοί Iνδουιστές αναμένεται να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Γάγγη την Παρασκευή και το Σάββατο για να βουτήξουν στο ποτάμι αυτό της Ινδίας, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

«To πλήθος ενδέχεται να φτάσει τις 800.000 με ένα εκατομμύριο. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πρωτόκολλα covid» , δήλωσε ο Μπάνκιμ Τσάντρα Χάζρα, υπουργός της Δυτικής Βεγγάλης αρμόδιος για τη διοργάνωση της γιορτής Gangasagar Mela.

Ραγδαίες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι κρύβεται πίσω από την… επανεμφάνιση “αυτόνομων” τομεαρχών στην Κουμουνδούρου

«Έχουμε επίσης φροντίσει το αγιασμένο νερό να πέφτει από drones ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός (…), αλλά οι σάντχου (ινδουιστές ιεροί άνδρες) είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν (στον Γάγγη). Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε», πρόσθεσε.

Σε μια αντίστοιχη θρησκευτική γιορτή πέρυσι στη βόρεια Ινδία εξαπλώθηκε το στέλεχος Δέλτα, μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων.

Κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου, τη σημαντική ημέρα Makar Sankranti για τους ινδουιστές, προσκυνητές επισκέπτονται το χωριό Γκανγκασαγκάρ για να βουτήξουν στο σημείο όπου ο ποταμός Γάγγης εκβάλει στον κόλπο της Βεγγάζης.

Σχετικά Άρθρα