“Οδύσσεια” γονέων για ένα self test

 “Οδύσσεια” γονέων για ένα self test

Ένα self test έψαχναν με αγωνία πολλοί γονείς το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη ενόψει της επιστροφής των παιδιών τους στο σχολείο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν κατάφεραν να βρουν παρά τις διαβεβαιώσεις περί επάρκειας…

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι επικοινώνησε χθες με τον ΕΟΔΥ, από όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι περίπου 22.000 sefl test υπήρχαν διαθέσιμα σε φαρμακεία του νομού.

Γερμανικά ΜΜΕ – Αυτός είναι ο πατέρας των αρνητών στην Ελλάδα

Ωστόσο, αρκετοί γονείς δεν κατάφεραν να βρουν sefl test, καθώς ήδη από το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου πολλά φαρμακεία ξέμειναν.

Όσοι από τους γονείς αναζήτησαν τα self test στην εκπνοή της προθεσμίας, το Σάββατο το βράδυ, υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία και πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολίτη που πήγε στο φαρμακείο στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής ψάχνοντας self test για το παιδί του, ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Όπως δήλωσε: «Σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου ξεκινήσαμε τη διάθεση των self test από την Τετάρτη το πρωί, όπως προβλεπόταν. Υπήρξε μεγάλη ζήτηση και από το βράδυ της Παρασκευής πολλά φαρμακεία βρέθηκαν χωρίς τεστ και το πρωί του Σαββάτου τελείωσαν σε ακόμη περισσότερα. Το πρωί του Σαββάτου έφτασαν κάποια, αλλά δεν ήταν αρκετά. Η φαρμακαποθήκη του ΣΥΦΑΚ δεν είχε διαθέσιμα και ακόμη και αυτή την ώρα δεν έχει. Το 80% – 90% των γονιών κατάφεραν να προμηθευτούν τα self test, όμως όσοι έτρεξαν την τελευταία στιγμή δε βρήκαν. Το αν σε κάποια φαρμακεία μπορεί να υπάρχουν εμβόλια δεν λύνει το πρόβλημα. Θα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερος υπολογισμός του αριθμού των τεστ που χρειάζονται με βάση τις ανάγκες».

Όσοι πάντως από τους γονείς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self test των δύο επόμενων εβδομάδων από τα φαρμακεία, μπορούσαν εκτάκτως να παραλάβουν το σημερινό από τα σχολεία. Οι γονείς αυτοί έπρεπε από νωρίς το πρωί –τα σχολεία άνοιξαν για το λόγο αυτό από τις 7– να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους, να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στο σπίτι και να δηλώσουν το αποτέλεσμά του, ώστε με τη σχετική βεβαίωση να μπορέσουν, όπως όλοι οι μαθητές, να προσέλθουν στις τάξεις τους.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου ήδη από χθες μοιράστηκαν σε 130 διευθυντές σχολείων 5.000 self test, τα οποία υπήρχαν ως απόθεμα για τις ανάγκες των σχολείων σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος μέσα σε κάποια τάξη.

Σχετικά Άρθρα