Τζόκοβιτς: Παγκόσμιο αθλητικό και διπλωματικό θρίλερ- Τι θα ισχυριστεί στην έφεση που εκδικάζεται την Δευτέρα

 Τζόκοβιτς: Παγκόσμιο αθλητικό και διπλωματικό θρίλερ- Τι θα ισχυριστεί στην έφεση που εκδικάζεται την Δευτέρα

Το διπλωματικό θρίλερ με τον αστέρα του τένις καλά κρατεί ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open. Τι θα ισχυριστούν οι δικηγόροι του στην έφεση που εκδικάζεται τη Δευτέρα.

Σε παγκόσμιο αθλητικό, υγειονομικό, διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Open με τους δικηγόρους του Σέρβου τενίστα να υποστηρίζουν πως ο «Νόλε» διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και για αυτό ζήτησε εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Με αυτή την υπερασπιστική γραμμή θα πάει ο ανεμβολίαστος 34χρονος αστέρας του τένις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας (στις 10/01) δικαιολογώντας την απόφασή του να ζητήσει εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Το ιστορικό

Ο Σέρβος τενίστας είχε ανακοινώσει πριν επιβιβαστεί στην πτήση του την Τρίτη ότι είχε πάρει ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού τουρνουά γεγονός που θα του έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία και όταν ο «Νόλε» προσγειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μελβούρνη, κάτι είχε αλλάξει…

Γρήγορα οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο συνοδευόμενος από δυο ένστολους αστυνομικούς, μόνος και χωρίς το κινητό τηλέφωνό του. Λίγες ώρες αργότερα και αφού προηγήθηκε εκτεταμένη ανάκριση από τους αξιωματικούς έμαθε ότι του είχαν αρνηθεί τη βίζα για να μπει στη χώρα.

Υπήρχε πρόβλημα με την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να γλιτώσει την 14ήμερη καραντίνα, την οποία υποχρεούνται να περάσουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Το πρωί της Πέμπτης ο «Νόλε» μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας Park Hotel στη Μελβούρνη. Εκεί παραμένει και περιμένει με την διαδικασία απέλασής του να βρίσκεται στο τραπέζι όμως οι δικηγόροι του τη φρέναραν προσωρινά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από τον δικαστή Αντονι Κέλι.

Στο μεταξύ, το Σάββατο (08/01) έγινε γνωστό πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς επωφελήθηκε από την εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 επειδή είχε προσβληθεί από τον ιό στις 16 Δεκεμβρίου!

Σύμφωνα με το BBC, αυτό ανέφεραν οι δικηγόροι του σε έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου PCR test του Τζόκοβιτς, το οποίο ήταν θετικό στον κορονοϊό, έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου», υποστηρίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι του «Νόλε» και προσθέτουν ότι 72 ώρες πριν την εξέτασή του «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα κορονοϊού».

Ο νέος «πονοκέφαλος»

Λίγο πριν τη δίκη ένα δημοσίευμα του eurosport.it προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στον σούπερ σταρ του τένις καθώς σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Τζόκοβιτς βρέθηκε αρχικά σε εκδήλωση στο εθνικό ταχυδρομείο της Σερβίας στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ, το βράδυ της επόμενης ημέρα έδωσε το παρόν σε εκδήλωση τένις για παιδιά στο Βελιγράδι και μάλιστα χωρίς να φοράει μάσκα.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι δυνατόν να γίνει γνωστό αν γνώριζε τότε ότι είχε νοσήσει, ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα τραυματίζει την εικόνα του Σέρβου.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας

Αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης Τζόκοβιτς δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

«Σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας. Υπάρχει ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Δήλωσα ότι η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί στον Νόβακ η είσοδος στην Αυστραλία», δήλωσε σε συνέντευξη της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατόπιν παρεμβάσεων από το Βελιγράδι παραδόθηκαν στον Τζόκοβιτς τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής και κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του.

Τέλος, ανέφερε ότι το αίτημα για διαμονή του Τζόκοβιτς σε ιδιωτική κατοικία δεν έγινε αποδεκτό και έτσι ο Σέρβος αντισφαιριστής θα παραμείνει στο ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι την Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση του.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα