Συγκλονίζει γιατρός στο Ιπποκράτειο: “Είμαστε απελπισμένοι, βοηθήστε μας, να σας σώσουμε”

 Συγκλονίζει γιατρός στο Ιπποκράτειο: “Είμαστε απελπισμένοι, βοηθήστε μας, να σας σώσουμε”

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η γιατρός, Χριστίνα Κυδώνα αναφέρεται στην εικόνα που επικρατεί στο Ιπποκράτειο και ζητά από τους πολίτες να εμβολιασθούν για να προστατευθούν από τον κοροναϊό.

«Βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε να σας σώσουμε» αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Κυδώνα, ενώ επισυνάπτει και την ακτινογραφία «μιας ασθενούς, 60 ετών, που έπαιρνε μόνο ένα χάπι για τον θυρεοειδή. Μπήκε με ανάγκες οξυγόνου στα 4lt και μέσα σε 4 μέρες έφτασε στα 90lt και διασωληνώθηκε».

Είναι ξεκάθαρο στην εικόνα ότι οι πνεύμονές της σχεδόν δεν λειτουργούν.

Πως ο δήμαρχος Συκεών εξασφάλισε PCR test μόνο με 27 ευρώ!- ΚΕΔΕ: “Να μειωθεί κι άλλο η τιμή των 47 ευρώ”

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Κανένας τραυματίας δε συνηθίζει τις πληγές του, κάθε νέο τραύμα τον πονάει περισσότερο…Υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά βαριά πληγωμένοι και βιώνουμε μια τραγωδία χωρίς τέλος. Ακούστε μας. Στα δικά μας χέρια θα έρθετε, μόνοι μαζί θα μείνουμε να παλέψουμε για τη ζωή.

Κατεβείτε από το άλογο της παντοδυναμίας, κινδυνεύετε κι εσείς που είστε γεροί, όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες. Κατεβείτε, σημαίνει, προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας και εμβολιαστείτε.Παρέλαβα χθες μια πτέρυγα covid με 17 ασθενείς, όλοι ανεμβολίαστοι με μέσο όρο ηλικίας τα 61.7 έτη, οι 10 από αυτούς σε βαρύτατη κατάσταση με high flow και οι 3 διασωθέντες από τη Μονάδα, τραχειοστομημένοι με ανάγκες αυξημένης φροντίδας τύπου ΜΑΦ.

Ξεκίνησε η γενική εφημερία και πέραν των εισαγωγών παραλαμβάναμε και τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα που συνταγογραφούν οι εξωτερικοί γιατροί, γιατί κι αυτά στο νοσοκομείο πρέπει να γίνουν, αφού δεν έχει στηθεί τίποτα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας.’Εγιναν άλλες 20 εισαγωγές, με 17 ανεμβολίαστους ασθενείς και μέσο όρο ηλικίας τα 63.7 έτη.

Η πτέρυγα έχει γεμίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να κάνουμε εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα το πρωί το Ιπποκράτειο εφημερεύει πάλι με την προσέλευση ασθενών να αυξάνεται γεωμετρικά. Είμαστε απελπισμένοι, βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε να σας διασώσουμε!

Αυτή είναι η ακτινογραφία μιας ασθενούς, 60 ετών, που έπαιρνε μόνο ένα χάπι για τον θυρεοειδή. μπήκε με ανάγκες οξυγόνου στα 4lt και μέσα σε 4 μέρες έφτασε στα 90lt και διασωληνώθηκε.Όταν μας ρωτάτε λοιπόν “τι έπαθε γιατρέ, αφού ήταν καλά”.. ε, αυτό έπαθε.»

Σχετικά Άρθρα