Αυστραλός πρωθυπουργός για Τζόκοβιτς: Οι νόμοι είναι νόμοι- Διπλωματικός “πόλεμος” για την απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή

 Αυστραλός πρωθυπουργός για Τζόκοβιτς: Οι νόμοι είναι νόμοι- Διπλωματικός “πόλεμος” για την απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή

Εικόνα από ανάρτηση στο Twitter

Σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Telegraph, η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα την Πέμπτη (6/1).

Η είδηση έγινε γνωστή τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Οι δικηγόροι του προσπαθούν ωστόσο να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση, αφού ο νούμερο ένα αθλητής τένις στον κόσμο είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά η ομάδα του δεν συμπλήρωσε τη σωστή βίζα.

Στέλνουν πίσω στο Βελιγράδι τον Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί- Το χρονικό

Σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτήν την ιατρική εξαίρεση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε επίσης να παρέμβει σε αυτή την ιστορία, κατηγορώντας την Αυστραλία για «κακή μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η βίζα ακυρώθηκε εν όψει του Australian Open.

«Μόλις είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε μήνυμά του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε»

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχολίασε σχετικά αργά το βράδυ της Τετάρτης στα social media με ένα κατηγορηματικό: “Οι νόμοι είναι νόμοι (για όλους” ( Rules are rules).

Την ίδια ώρα πάντως ο πατέρας του Τζόκοβιτς στέλνει μήνυμα για συλλαλητήριο και η κυβέρνηση της Σερβίας είναι έξαλλη με εκείνη της Αυστραλίας, αλλά ένας Σέρβος πολιτικός τα βάζει ανοιχτά με τον Νόλε και με όσους τον υπερασπίζονται τις τελευταίες ώρες.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε έναν Σέρβο, υποστηρίζουν οι Σέρβοι! Λοιπόν, ναι, δεν πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά επειδή είναι Σέρβος, αλλά επειδή είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος» αναφέρει το tweet του 62χρονος Νέναντ Τσάνακ, που έχει προκαλέσει σάλο κυρίως για το timing στο οποίο πήρε αυτή την θέση μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένας εθνικός ήρωας για την χώρα, ζει την πιο άβολη κατάσταση της ζωής και της καριέρας του.

Στο Twitter ανέβηκαν μάλιστα και πολλά ειρωνικά σχόλια για τον Σέρβο πρωταθλητή.

Σχετικά Άρθρα