Συγκλονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για το πραξικόπημα στην Κύπρο

 Συγκλονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για το πραξικόπημα στην Κύπρο

Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε ως παιδί στην Κύπρο, καλεσμένος στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ.

“Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 ετών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τις στιγμές του ίδιου του πολέμου, γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν γύρισαν μετά ποτέ” αναφέρει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Αγγελική Ηλιάδη έμαθε για τον θάνατο του πατέρα της στη Φάρμα

“Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και σκέφτομαι από μέσα μου ότι ανήκω στη γενιά του πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης, πρόσθεσε.