Μετά την καλοκαιρία, ο χειμώνας επιστρέφει – Πότε αλλάζει καιρός

 Μετά την καλοκαιρία, ο χειμώνας επιστρέφει – Πότε αλλάζει καιρός

Kαλός ο καιρός σήμερα Τετάρτη με θερμοκρασίες τοπικά ακόμη και 22 βαθμούς ενώ κάποιες συννεφιές που θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές αναμένονται στα δυτικά, νότια και ανατολικά.

Τα επόμενα όμως 24ωρα θα υπάρξει αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. «Από την περιοχή της Ιταλίας βαρομετρικά χαμηλά θα καταφέρουν να κινηθούν προς τη χώρα μας και έτσι από αύριο και κυρίως από την Παρασκευή και μετά θα δούμε αρκετές βροχοπτώσεις, τους ανέμους να ενισχύονται και τη θερμοκρασία σιγά-σιγά να υποχωρεί» εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα είναι βροχερό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα γίνει χειμωνιάτικος από τις 15 του μήνα και μετά. «Στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει ο αντικυκλώνας των Αζορών, ο οποίος περίπου από τις 15 του μήνα και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη για να δώσει όπως λέμε στη μετεωρολογία μεσημβρινού τύπου ροή και στη χώρα μας, άρα λοιπόν ο χειμώνας αναμένεται και πάλι να επιστρέψει» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Σχετικά Άρθρα