Καλοκαιρία τέλος – Επιδείνωση με βροχές, πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων

 Καλοκαιρία τέλος – Επιδείνωση με βροχές, πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη «ένα πεδίο υψηλών πιέσεων» όπως ονομάζεται στην μετεωρολογία εμποδίζει τις ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα μας, σχηματίζοντας ένα ατμοσφαιρικό βουνό και το γεγονός αυτό μας χαρίζει την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται προσοχή το πρωί και αργά τη νύχτα στις ομίχλες που δημιουργούν συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. «Αυτές οι θερμές αέριες μάζες συνδυάζονται με πιο ψυχρές με αποτέλεσμα έτσι να δημιουργούνται αυτά τα χαμηλά νέφη στην επιφάνεια του εδάφους που δημιουργούν την ομίχλη» εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης.

Και αύριο Τετάρτη ο καιρός θα κυλήσει με παρόμοιο καιρό και την Πέμπτη ανήμερα των Θεοφανείων θα έχουμε κάποιες πιο έντονες βροχές κυρίως στα δυτικά. Το ατμοσφαιρικό βουνό όπως λέγαμε στην αρχή δεν θα αντέξει και πολύ και από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέα κακοκαιρία.

«Θα πάμε σε πιο συμβατό καιρό για την εποχή με βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη».

Σχετικά Άρθρα