Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Το 50%+1 στα σχολεία δεν ήταν πρόταση της επιτροπής – “Δεν έχει επιδημιολογική λογική”

 Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Το 50%+1 στα σχολεία δεν ήταν πρόταση της επιτροπής – “Δεν έχει επιδημιολογική λογική”

Στην αποκάλυψη ότι το μέτρο του 50%+1 στα σχολεία, δηλαδή του μέτρου που προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές, δεν αποτέλεσε ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων προχώρησε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Το εν λόγω μέτρο προτάθηκε, μαζί με άλλα πολλά, από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η Επιτροπή διευκρίνισε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, ότι το μέτρο του 50%+1 δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Παρόλα αυτά, όμως, έγινε πράξη.

«Το 50%+1 ποτέ δεν τέθηκε σαν επιδημιολογικό κριτήριο. Τέθηκε ως κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου. Ήταν απόφαση του υπουργείου. Είχε έρθει και στην Επιτροπή, αλλά όχι σαν επιδημιολογικό κριτήριο γιατί από επιδημιολογική άποψη δεν έχει καμία λογική. Προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε ένα σύνολο μεγάλο μέτρων που αν θυμάμαι καλά ήταν κι αυτό μέσα», είπε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και συνέχισε: «Η Επιτροπή ενέκρινε το όλο πακέτο των μέτρων, διευκρινίζοντας ωστόσο το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική. Έχει ξαναλεχθεί κι από άλλα μέλη της Επιτροπής».