Νοσοκομείο Κέρκυρας: 17 χιλιάδες απευθείας ανάθεση για εκπόνηση σχεδίου στο γραμματέα στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ

 Νοσοκομείο Κέρκυρας: 17 χιλιάδες απευθείας ανάθεση για εκπόνηση σχεδίου στο γραμματέα στρατηγικού  Σχεδιασμού της ΝΔ

φωτο αρχείου

Τι απαντά ο πρώην διοικητής στο κυβερνών κόμμα για προσλήψεις, οργανικές θέσεις, ΜΕΘ και «κόντρες». Βολές για τη χρηστή διαχείριση με απευθείας ανάθεση 17.000 ευρώ για την εκπόνηση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού που δόθηκε στην εταιρία του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ!

Με ψευδή στοιχεία επιχείρησε, 5 (!) μέρες μετά, να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Τη σκυτάλη πήρε, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ του κυβερνώντος κόμματος, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας ο οποίος κατηγόρησε το Σπύρο Παντελιό για ψέματα όσον αφορά τα στοιχεία που έδωσε για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δεν έγινε μείωση, αντίθετα έγινε αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών του οργανισμού του νοσοκομείου από 121 σε 133 την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ο Φοίβος Κακαβίτσας ο οποίος προσθέτει ότι αυξήθηκαν και οι οργανικές κλίνες.

Παράλληλα, τονίζει ότι με την ενοποίηση των δύο παθολογικών κλινών, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των οργανικών θέσεων παθολόγων αφού με τη δημιουργία του ανύπαρκτου μέχρι τότε τμήματος επειγόντων περιστατικών από τις 10 θέσεις παθολόγων η πρόβλεψη του οργανισμού αυξήθηκε στις 14 οργανικές θέσεις. Στην παθολογική, προβλέπονται 9 ιατροί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη κλινική, με το προηγούμενο καθεστώς να προέβλεπε 10 θέσεις που εξυπηρετούσαν και τα επείγοντα περιστατικά!

Όσον αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αν και ονομαστικά οι κλίνες αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, εν τούτοις δεν στελεχώθηκαν με το απαραίτητο προσωπικό προκαλώντας ουσιαστικά μη συμβατή ΜΕΘ με τις προβλέψεις λειτουργίας της…

Η απάντηση Κακαβίτσα

Όταν κύριε πρόεδρε της ΔΕΕΠ θέλετε να απαντήσετε σε κάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα στοιχεία θέλετε. Όχι όμως ψεύτικα.
Καμία μείωση προσωπικού του νοσοκομείου δεν έγινε στον οργανισμό του 2018, αντίθετα οι οργανικές θέσεις ιατρών αυξήθηκαν από 121 σε 133.
Οι θέσεις επίσης των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού παράμειναν σταθερές παρά το ότι το μεσοπρόθεσμο του 2012 τις είχε καταστήσει προσωποπαγείς και άρα καταργημένες. Το ίδιο αυξήθηκαν οι οργανικές κλίνες του νοσοκομείου. Αυτοί που έκλεισαν όμως το παλιό ψυχιατρείο το 2012, με απώλειες δεκάδων θέσεων γιατρών και νοσηλευτών καλό θα ήταν να μη μιλάνε.
Το ότι 2 χρόνια εν μέσω πανδημίας δε δίνονται (παρότι ζητούνται) τα στοιχεία στελέχωσης (το υπηρετούν ιατρικό ειδικευμένο προσωπικό μάλιστα, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία έχει μειωθεί παρά την πανδημία), δείχνει την κατρακύλα των 2 τελευταίων χρόνων.

Οι θέσεις παθολόγων αυξήθηκαν 40%

Η ενοποίηση των 2 παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου, όχι μόνο δε μείωσε, αλλά με την ταυτόχρονη δημιουργία αυτόνομου τμήματος επειγόντων, που απάλλαξε την παθολογική κλινική από αυτή την αρμοδιότητα, αύξησε τον αριθμό των οργανικών θέσεων παθολόγων από 10 που ήταν με τον παμπάλαιο οργανισμό του 2006 σε 14 (9 στην κλινική και άλλους 5 στο τμήμα επειγόντων)

Η καθυστέρηση ενάμισι χρόνο στην προμήθεια του αξονικού προήλθε επί δικής σας θητείας

Ο αξονικός 64τομών όχι μόνο δε καθυστέρησε, αλλά ο διαγωνισμός που καρκινοβατούσε από το 2012, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ 2 ετών (2017-2019) παρά την εξ αρχής ένταξη στο ΕΣΠΑ. Η προμήθεια μάλιστα του αξονικού παρότι ολοκληρώθηκε το Δεκέμβρη του 2019 και μπορούσε να έρθει στο νοσοκομείο από τον Ιανουάριο του 2020, καθυστέρησε αδικαιολόγητα άλλον 1,5 χρόνο. Ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις για αυτή τη καθυστέρηση, που κράτησε περισσότερο σχεδόν και από τη διαδικασία προμήθειας του.
Δε θα ξεχάσουμε επίσης ότι η νέα διοίκηση ήθελε μάλιστα να παραχωρήσει τον επίσης ολοκαίνουριο αξονικό 16 τομών που επίσης προμηθεύτηκε το νοσοκομείο το 2019, στα Ιωάννινα, κάτι που ευτυχώς αποτράπηκε από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η μόνη «κόντρα», με την οργάνωση του Μπούκα που διαλύθηκε όταν αυτός συνταξιοδοτήθηκε

Κανένα πολεμικό κλίμα δεν υπήρξε μεταξύ ιατρών και διοίκησης. Η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που έβγαζε ανακοινώσεις, που έπαιζαν στα φιλονεοδημοκρατικά μέσα, ήταν αυτή του κ.Μπούκα, που συστήθηκε στα τέλη του 2015 και με την συνταξιοδότησή του διαλύθηκε. Είναι δε χαρακτηριστικό της άποψης των εργαζομένων και της σύγκρισης της παρελθούσας και της νυν διοίκησης, το μόνιμο μότο μάλιστα που και σήμερα λένε οι σχεδόν άπαντες στο νοσοκομείο. Το ξέρουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και δε χρειάζεται να το αναφέρω εγώ ο ίδιος, για να ευλογήσω τα γένια μου. Όσον αφορά μάλιστα τις διώξεις συνδικαλιστών, τις τιμωρίες ιατρών και λοιπού προσωπικού, που δεν είχε ξαναβιώσει ποτέ το νοσοκομείο μας, θα έπρεπε μάλιστα να σιωπείτε.

Αυξήσατε τις κλίνες, οχι τη στελέχωση της ΜΕΘ

Η αύξηση του αριθμού των κλινών της ΜΕΘ δεν αμφισβητήθηκε. Κρεβάτια φέρατε…
Αμφισβητήθηκε η αύξηση της στελέχωσης της ΜΕΘ, (οι ιατροί παρέμειναν 5 παρότι τα κρεβάτια που εξυπηρετούν αυξήθηκαν).
Αμφισβητήθηκε η αύξηση της στελέχωσης του Τμήματος Επειγόντων, που αντί να ολοκληρωθούν προκηρύξεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, συνεχίζονται μετακινήσεις και τα χωριά που χάνουν τους γιατρούς τους διαμαρτύρονται

Βαφτίζετε νέες θέσεις τις επαναπροκηρύξεις!

Αμφισβητήθηκε η αδυναμία προκήρυξης νέων μόνιμων θέσεων (από τις 20 προκηρύξεις που έγιναν σε μια 2ετία, οι 11 ήταν επαναπροκηρυξεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και σταμάτησαν λόγω των εκλογών)
Αμφισβητήθηκε η χρηστή διαχείριση (όπως με την απευθείας ανάθεση 17.000 ευρώ για την εκπόνηση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού που δόθηκε στην εταιρία του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ),
Αμφισβητήθηκε η ολοκλήρωση 21 έτοιμων έργων του ΕΣΠΑ που από το 2019 αγνοούνται.,
Αμφισβητείται η ολοκλήρωση έργων που θα είχαν απαλλάξει το νοσοκομείο από δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα ετησίως (έργο υδροδότησης)
Όλα αυτά αμφισβητήθηκαν γιατί τίποτε από όλα αυτά δε προχώρησε παρότι πέρασαν 2+ χρόνια.
Αυτά είναι που πρέπει να απαντηθούν από τη ΝΔ και την τοπική ΔΕΕΠ, για το πως δηλαδή πορεύεται το νοσοκομείο μας τη τελευταία διετία και όχι οι άσκοπες συγκρίσεις με τις προηγούμενες διοικήσεις.

Σχετικά Άρθρα