ΗΑΕ: Σε συναγερμό οι χώρες του Κόλπου λόγω των καταρρακτωδών βροχών

 ΗΑΕ: Σε συναγερμό οι χώρες του Κόλπου λόγω των καταρρακτωδών βροχών

Οι αρχές χωρών του Κόλπου ενέτειναν σήμερα τους συναγερμούς προς τους κατοίκους λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, που πλήττουν εδώ και ημέρες αυτήν την πολύ ζεστή και άνυδρη περιοχή.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν ολόκληρη τη χώρα, ιδίως το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Στη Σάρτζα, ένα άλλο εμιράτο, πεζοί και οχήματα εγκλωβίστηκαν στα λασπόνερα. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων την πόλη της Μέκας. Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι οι βροχές θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές.

Στο Κατάρ, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ανακοινώνοντας «καταιγίδες» και «θυελλώδεις ανέμους» σε διάφορα σημεία της χώρας, από σήμερα.

Στο Κουβέιτ, οι βροχές «μέτριας γενικά σφοδρότητας» θα διαρκέσουν έως απόψε το βράδυ τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές αρχές που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Kuna. Τα μαθήματα και οι εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο στα σχολεία της χώρας λόγω των «μετεωρολογικών συνθηκών», προσθέτει το Kuna.

Την ίδια ώρα, το σουλτανάτο του Ομάν ανακοίνωσε χθες ότι «καταιγίδες» θα σημειωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Oman TV να προβάλει ήδη εικόνες με πλημμυρισμένους δρόμους.

Στις χώρες του Κόλπου ο καιρός είναι εξαιρετικά ήπιος τον χειμώνα, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση σπάνια και σύντομης διάρκειας επεισόδια καταρρακτωδών βροχών μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα