Ισραήλ: Το πρώτο κρούσμα florona – Τι και πόσο σοβαρό είναι

 Ισραήλ: Το πρώτο κρούσμα florona – Τι και πόσο σοβαρό είναι

Το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, ονομασία που προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κοροναϊός) καταγράφηκε στο  Ισραήλ, αναφέρουν τα ΜΜΕ.

 Η νόσος χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη επιθεση  του στελέχους του covid και του στελέχους της γρίπης  στον οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, κρούσμα της florona καταγράφηκε σε έγκυο στο Ιατρικό Κέντρο Rabin. H γυναίκα δεν διατρέχει μέχρι στιγμής κίνδυνο, αλλά δεν αποκλείεται και άλλοι να είναι κρούσματα Florona.  Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι άλλοι ασθενείς με «Florona» ίσως να μην έχουν είαγνωστεί.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Florona» (από τις λέξεις flu και corona), χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αντιμετώπισε ένα νέο κύμα γρίπης, με 1.849 ασθενείς να εισέρχονται στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα