Με πόσες δόσεις έχουν εμβολιαστεί οι Έλληνες – Τα στοιχεία Γεωργαντά

 Με πόσες δόσεις έχουν εμβολιαστεί οι Έλληνες – Τα στοιχεία Γεωργαντά

Μία, δυο ή και τρεις δόσεις από το εμβόλιο του κοροναϊού έχουν κάνει οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Πάνω από 7 εκατομμύρια θα είναι από σήμερα οι πλήρως εμβολισμένοι, κατά του κοροναϊού, πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Νοτοπούλου:Έχω βαριά βαρηκοΐα από σπάνιο αυτοάνοσο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε 7.430.000 που είναι με την πρώτη δόση και 7.000.000 που είναι με τη δεύτερη. 

Με την τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.300.000, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού. Στο σύνολο των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης μαζί με αυτούς που εμβολιάστηκαν και το 1.300.000 που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες έχουμε το 75% των δικαιούχων.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργάντας στο τραπέζι είναι  η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους κάτω των 60 ετών. «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών» .

Οι άνω των 60 ετών, σημείωσε,  ότι έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση κατά ποσοστό 90%. 

Για τα νέα μέτρα, είπε ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς με την αλλαγή των δεδομένων και λειτουργώντας υπεύθυνα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να τα φέρουμε νωρίτερα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή ταυτότητα. 

324.000 κατέβασαν την εφαρμογή και χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και σε δυο ώρες ανέβηκαν στις  370.000.

Πηγή: skai.gr