Έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου συγκάλεσε ο Τσίπρας- Για την έκρηξη της πανδημίας

 Έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου συγκάλεσε ο Τσίπρας- Για την έκρηξη της πανδημίας

Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων και οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείρισης της πανδημίας ανατρέπουν τους σχεδιασμούς και της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε πριν από λίγο εκτάκτως το Πολιτικό Κέντρο με θέμα την υγειονομική κρίση προκειμένου να διαμορφωθεί η ατζέντα της αυριανής συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

του Σωτήρη Μπολάκη

Στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη θα μετέχουν και οι δυο σύμβουλοι του προέδρου για τα θέματα της υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Όθων Ηλιόπουλος από Γαλλία και ΗΠΑ αντίστοιχα προκειμένου να δώσουν το στίγμα της μετάλλαξης «Ο» που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη.

Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και για τη χώρα με δεδομένο ότι οι εκτιμήσεις μιλούν για καθημερινό διπλασιασμό των κρουσμάτων με τις προβλέψεις να γίνονται όλο και πιο δύσκολες για το πότε θα ανακοπεί αυτός ο καταιγιστικός ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι ειδικοί του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθούν και στο αυριανό πολιτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα να κρίνονται απαραίτητα, αλλά όπως ήδη σημειώνουν σχεδόν όλοι οι επιστήμονες ήρθαν αργά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει αποκλειστικά για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ομόφωνα τα μέλη του οργάνου συμφώνησαν με την εισήγηση του κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί με αυτή την εθνική κρίση το κόμμα να ασχολείται με τα εσωτερικά του.

Εξάλλου πληροφορίες θέλουν το κείμενο για την πορεία προς το Συνέδριο να είναι έτοιμο και τα πέντε μέλη της επιτροπής υπο τον Αριστείδη Μπαλτά να έχουν καταλήξει σε ένα  από κοινού περιεχόμενο που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα κραΤΆ τις ισορροπίες για την ταυτότητα και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικά Άρθρα