Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε – Τι έδειξε νέα μελέτη

 Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε – Τι έδειξε νέα μελέτη

Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι άνθρωποι εμφανίζουν διάφορα σημάδια μόλυνσης που δεν έχουμε δει με προηγούμενες παραλλαγές του Covid

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Mirror, οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι αρκετά διαφορετικά από τα παραδοσιακά σημάδια του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν συνεχή βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της μυρωδιάς και της γεύσης σας.

Σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές όπως η Δέλτα, τα συμπτώματα αυτού του σούπερ μεταλλαγμένου στελέχους παρόλο που περιγράφονται ως «εξαιρετικά ήπια», φαίνεται να… στοχεύουν διαφορετικά μέρη του σώματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που βασίζεται σε μελέτη του ZOE COVID Study app, ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά κοινά συμπτώματα της Όμικρον είναι ένα δερματικό εξάνθημα. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί δύο τύποι εξανθημάτων από ασθενείς θετικούς στον Covid.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα τύπου κυψέλης που εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή ανυψωμένων εξογκωμάτων στο δέρμα. Αυτά τείνουν να προκαλούν έντονη φαγούρα και συχνά ξεκινούν με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Το δεύτερο εξάνθημα εμφανίζεται ως κόκκινο και μοβ εξόγκωμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση τα εξανθήματα αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και τείνουν να είναι πιο κοινά σε νεότερα άτομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον Covid.

Σχετικά Άρθρα