Γεροτζιάφας:Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα- Είμαστε σε εθνική κρίση

 Γεροτζιάφας:Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα- Είμαστε σε εθνική κρίση

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει στο τηλέφωνο τους κυρίους Τσίπρα και Κουτσούμπα, προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη εθνική υγειονομική κρίση», είπε στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

«Στην Ελλάδα δεν μπορεί να μην είναι δυνατόν να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή διαχείρισης των ασθενών με covid. Δεν μπορείς συνέχεια να παίρνεις το θετικό σενάριο, γιατί το θετικό σενάριο έχει αποτύχει από τον Ιούνιο. Απαιτείται εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.
Όταν στη Γαλλία μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα, το να αναμένει κανείς λήψη μέτρων σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει στρατηγική κατά της πανδημίας. Η αντιμετώπιση μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης δεν θα είναι επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά εθνική αποτυχία ή επιτυχία. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική» συνέχισε ο κ. Γεροτζιάφας.
«Όταν στη Γαλλία διπλασιάστηκε η πίεση στις ΜΕΘ σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, στην Ελλάδα δεν ωφελεί να κλείνεις τα μάτια. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ακούσει αυτά που λέμε οι επιστήμονες και να βάλει μπροστά στις ευθύνές τους, τους πολιτικούς, έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική. Το κράτος έχει ευθύνη όχι απλά να ενημερώνει αλλά να βάζει φίλτρα και φραγμούς, γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κατέληξε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Σχετικά Άρθρα