Αυξήσεις μέχρι 200% σε γνωστά φάρμακα – Λουράντος: “Τεράστιο ποσοστό θετικών τεστ τα Χριστούγεννα” – Τι είπε για τις μάσκες

 Αυξήσεις μέχρι 200% σε γνωστά φάρμακα – Λουράντος: “Τεράστιο ποσοστό θετικών τεστ τα Χριστούγεννα” – Τι είπε για τις  μάσκες

Μεγάλες αυξήσεις έρχονται σε ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως είναι η ασπιρίνη, το παναντολ ή το ντεπόν όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση αλλά το κράτος οφείλει να αναζητήσει την αιτία στους εισαγωγείς και στα καταστήματα του διαδικτύου και όχι στα φαρμακεία. Όπως είπε, τα φαρμακεία αγοράζουν και πουλάνε μάσκες. Αν τις αγοράσουν σε υψηλότερες τιμές θα αυξήσουν τις τιμές. Οπότε το κράτος να κάνει ελέγχους και στους εισαγωγείς γιατί αν κάνει μόνο στα φαρμακεία αυτό είναι άδικο.

Νικολάου, Πρεζεράκος εκτός… – Τι σηματοδοτεί ο μεγάλος ανασχηματισμός των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων

Επίσης το κράτος είπε να ερευνήσει τις τιμές άλλων προϊόντων που έχουν πάρει τεράστιες αυξήσεις, αλλά κανείς δε μιλάει. Πρόκειται όπως είπε για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που έχουν μικρές τιμές αλλά τα αγοράζουν όλες οι οικογένειες, όλα τα νοικοκυριά. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι ασπιρίνες πουλιόντουσαν ένα ευρώ και κάτι και τώρα η τιμή έχουν τέσσερα ευρώ.

Ο κ. Λουράντος ρωτήθηκε για την πορεία των κρουσμάτων και για τα rapid test που κάνει στο φαρμακείο. Απάντησε ότι είχε εφημερία την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν διαπίστωσε τεράστιο ποσοστό θετικών τεστ.

Όπως είπε η θετικότητα υπολογίζεται στο 8% και αφορά σε άτομα ηλικίας από 30 έως 40 ετών.

Σχετικά Άρθρα