Σαρηγιάννης: Η εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση δεν κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα

 Σαρηγιάννης: Η εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση δεν κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα

Για την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης το πρωί της Τρίτης (27/12) στην ΕΡΤ3.

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα στη χώρα, με το 20% των καθημερινών νέων κρουσμάτων να οφείλονται σε αυτή», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μέχρι τέλος του έτους, όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον θα αφορά το 50% των νέων κρουσμάτων .

J2US: Πήρε φωτιά το Twitter με τον Αδαμαντίδη

Σημείωσε επίσης ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει, την ώρα που η Δέλτα βρίσκεται σε αποκλιμάκωση από τα τέλη Νοεμβρίου. Πάντως, οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν ότι παρότι η Όμικρον είναι 1,5 φορά πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η πιθανότητα να μπει κανείς στο νοσοκομείο ή να νοσήσει σοβαρά, είναι σημαντικά μικρότερη.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε επίσης ότι η εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση δεν κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού στη χώρα έχει εμβολιαστεί μόνο το 30 % του πληθυσμού, γεγονός που σημαίνει ότι ένα 70%, δεδομένης και της ταχύτατης διάδοσης της νέας αυτής παραλλαγής, μπορεί να είναι εκτεθειμένο σε μία πιθανή μόλυνση.

Ο καθηγητής κατέληξε λέγοντας ότι τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο τραπέζι είναι ικανοποιητικά, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά και πρέπει να τηρούνται από όλους.

Σχετικά Άρθρα