Από 3 Ιανουαρίου: Έως τα μεσάνυχτα η εστίαση και μόνο για καθήμενους – Τι θα ισχύσει για μάσκες και γήπεδα- Επέκταση της τηλεργασίας

 Από 3 Ιανουαρίου: Έως τα μεσάνυχτα η εστίαση και μόνο για καθήμενους – Τι θα ισχύσει για μάσκες και γήπεδα- Επέκταση της τηλεργασίας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού.

Ο κ. Πλεύρης έκανε έκκληση στους νέους που νοσούν να μην έρθουν σε επαφή με γονείς και παππούδες και ανακοίνωσε πως μετά τη σύσκεψη των ειδικών, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι:

Υποχρεωτική μάσκα χρήση υψηλής προστασίας ή διπλή χειρουργική σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, αλλά και στο προσωπικό στο χώρο της εστίασης.
Διασκέδαση και εστίαση ωράριο λειτουργίας έως 00:00, απαγορεύονται οι όρθιοι και μόνο έως 6 άτομα σε τραπέζια. Αν δεν υπάρξει τήρηση των μέτρων θα διακοπεί και η μουσική, η οποία σε πρώτη φάση επιτρέπεται.
Στο 10% με πλαφόν 1.000 άτομα οι θεατές στα γήπεδα.
Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%
Με PCR οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.

Σχετικά Άρθρα