Στο Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας – Τα έξι μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 Στο Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας – Τα έξι μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στο Περιστέρι και στην αγορά της περιοχής για να συζητήσει με τους καταστηματάρχες για την καταναλωτική κίνηση εν όψει Χριστουγέννων και με δεδομένη την κρίση ακρίβειας θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα περπατήσει στους δρόμους της πόλης μαζί με τον δήμαρχο Γ. Παχατουρίδη για να συζητήσει και με τους πολίτες για τα προβλήματα που τούς απασχολούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας που είχε χθες ευρεία τηλεδιάσκεψη με επιστήμονες και επιδημιολόγους για την εξέλιξη της πανδημίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις διαπιστώνοντας πως ενώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, το μόνο που δυστυχώς δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακούγοντας τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η πορεία της πανδημίας δεν επιτρέπει εφησυχασμό ζήτησε να ληφθούν άμεσα σειρά από μέτρα:

  • Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις 800 και πλέον γιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες να διοριστούν
  • Να σταματήσουν τα μηνύματα χαλάρωσης “και οι κυβερνητικές ανοησίες περί πανδημίας ανεμβολίαστων” και να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους, ειδικά σε όλους τους κλειστούς χώρους
  • Να εφαρμοστεί άμεσα εκτεταμένη τηλεργασία καθώς οι χώροι εργασίας είναι πλέον μία από τις βασικές αιτίες υπερμετάδοσης, κάτι που θα προκαλέσει αποσυμφόρηση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Τα σχολεία να μην ανοίξουν μετά τις γιορτές όπως έκλεισαν. Να προσληφθούν με διαδικασίες εξπρές αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να σπάσουν τα τμήματα των 28 και 29 μαθητών και να αλλάξει το πρωτόκολλο των 50+1 % των μαθητών για να κλείνει ένα τμήμα.
  • Να ξεκινήσει μια νέα μεγάλη εκστρατεία όχι μόνο για την τρίτη αλλά και την πρώτη δόση του εμβολιασμού καθώς η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της δυτικής Ευρώπης.
  • Να διατεθούν μαζικά σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους rapid test με αποζημίωση από το Δημόσιο κι όχι self test μειωμένης αξιοπιστίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School Όθωνας Ηλιόπουλος, η τ. καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά ΛΙνού, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Γιάννης Καλομενίδης, ο καθηγητής Βιοπληροφορικής και Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παντελής Μπάγκος, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία Τάκης Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Εκ παραλλήλου συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το οποίο δεν ενέκρινε τελικώς το κείμενο θέσεων για το 3ο Συνέδριο του κόμματος καθώς εκφράστηκαν σοβαρότατες διαφωνίες για το περιεχόμενό του από πολλές τάσεις του κόμματος όπως η Κϊνηση Μελών, η ΡΕΝΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Προοδευτική Συμμαχία με το σκεπτικό ότι δεν αποτυπώνεται το σχέδιο της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του κόμματος όπως έχει περιγραφεί σε προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις. Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε τριμερής επιτροπή από τους Νίκο Βούτση, Γιάννη Ραγκούση και Νίκο Μπίστη η οποία και θα αναλάβει τις ημέρες των Χριστουγέννων να συνθέσει μαζί με τον Αριστείδη Μπαλτά τα κείμενα συμβολής που κατατέθηκαν ώστε το κείμενο θέσεων/πολιτική απόφαση να συζητηθεί εκ νέου την επόμενη Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα