Τζόνσον: Έκτακτο κονδύλι 1 δισ στερλινών για το lockdown σε εστίαση, διασκέδαση- Πότε ανακοινώνονται νέα μέτρα

 Τζόνσον: Έκτακτο κονδύλι 1 δισ στερλινών για το lockdown σε εστίαση, διασκέδαση- Πότε ανακοινώνονται νέα μέτρα

Έκτακτο κονδύλι 1δις στερλινών σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του Real Group Ισαάκ Καρυπίδης.

1 δις στερλίνες ( περίπου 1,18 δις ευρώ) θα διατεθεί σε επιχειρήσεις
εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Μπόρις Τζόνσον: Δεν επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα ως τα Χριστούγεννα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι δεν θα επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία ως τα Χριστούγεννα. Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί «λεπτό προς λεπτό» την εξέλιξη της παραλλαγής Όμικρον και αν η κατάσταση επιδεινωθεί τότε η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

( σημείωση: Στην Βρετανία για να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να το αποφασίσει η βουλή η οποία τώρα βρίσκεται σε διακοπές. Συνεπώς ούτως ή άλλως και να ήθελε η κυβέρνηση Τζόνσον να πάρει άμεσα μέτρα, όπως τις συνιστούν πολλοί επιδημιολόγοι για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούσε. )

Ίσως την Πέμπτη η ανακοίνωση των νέων μέτρων στην Αγγλία

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ως την Πέμπτη ως την πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση Τζόνσον (τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει δημοσιοποιηθεί και η έκθεση για την επικινδυνότητα της Όμικρον)

Στατιστικά πανδημίας

Το τελευταίο 24ώρο επιβεβαιώθηκαν 90.629 νέα κρούσματα και 172 θάνατοι από Κορωνοϊό.

Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 7482 ασθενείς με Κορωνοϊό από αυτούς 859 είναι διασωληνωμένοι.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε 63% αύξηση των κρουσμάτων

Σχετικά Άρθρα