“Μπούλινγκ” σε μαθήτριες για σημαιάκια του gay pride

 “Μπούλινγκ” σε μαθήτριες για σημαιάκια του gay pride

Παρέμβαση εισαγγελέα για ομοφοβικό περιστατικό με θύματα δύο μαθήτριες οι οποίες δέχτηκαν «μπούλινγκ» γιατί εμφάνισαν σημαίες από το gay pride στην ανταλλαγή δώρων για τα Χριστούγεννα. «Δεν ήταν κατάλληλο δώρο για τον χώρο του σχολείου» ανέφεραν πηγές της διεύθυνσης, καταδεικνύοντας τις αντιλήψεις που επικρατούν εν έτει 2021 στην εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Γυμνάσιο Πανοράματος – γνωστή περιοχή της Θεσσαλονίκης για τις βίλες, τα πολυτελή Ι.Χ. και τα φουσκωμένα βαλάντια των κατοίκων της. Ενας κόσμος όπου επικρατεί ο συντηρητισμός σε μεγάλο ποσοστό.

Ρόδος – Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ο παππούς της 8χρονης

Γεγονός είναι πως χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντέδρασε στα όσα καταγγέλλεται ότι συνέβησαν στο τοπικό Γυμνάσιο, με παραγγελία προς την Ασφάλεια για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ζητεί από το τμήμα ρατσιστικής βίας να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα προκύψει. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και φυσικά εκπαιδευτικοί.

Το σκοταδιστικό συμβάν εκτυλίχθηκε με σκηνικό την καθιερωμένη γιορτή ανταλλαγής δώρων εν όψει των εορτών στη σχολική αίθουσα, παρουσία εκπαιδευτικού. Τα δύο κορίτσια είχαν φέρει ως δώρα έξι πολύχρωμα σημαιάκια με το ουράνιο τόξο-σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Κάποια στιγμή, η μία από τις δύο έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του pride και αμέσως ορισμένοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν. Παρά την παρέμβαση του εκπαιδευτικού που βρισκόταν εκεί, η ένταση μεταφέρθηκε στο διάλειμμα όπου μια ομάδα μαθητών έσκισε μερικά σημαιάκια, επιτέθηκε φραστικά στα δύο κορίτσια, τις απείλησε και φώναζε: «Δεν χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα»!

Αρκετοί ήταν όμως και οι γονείς που πληροφορήθηκαν τα όσα διαδραματίστηκαν καθώς τα παιδιά τους επέστρεψαν σπίτι αναστατωμένα από το σχολείο. Οι μητέρες των δύο μαθητριών, μάλιστα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο των αντιδράσεων, σύμφωνα με πληροφορίες εξέταζαν το ενδεχόμενο να καταγγείλουν το περιστατικό στην Αστυνομία, εκφράζοντας φόβους πλέον για την ασφάλεια των παιδιών τους. «Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες απειλές σε βάρος των παιδιών μας;», «Ποιος είναι υπεύθυνος να τα προστατέψει, αν όχι η διεύθυνση και οι καθηγητές;», αναρωτιούνταν.

«Μαζί με τα δώρα, τα πράγματά μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτή την απόσταση των 50 μέτρων από την τάξη στο γραφείο. Μέσα σ’ αυτά τα 50 μέτρα, 20 με 25 αγόρια άρχισαν και μας κυνηγούσαν, μας απειλούσαν, προσπαθούσαν να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες» περιγράφει μία από τις μαθήτριες. «Είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα να μας φωνάζουν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, θα σας σκοτώσουμε κ.λπ.» καταγγέλλει.

Εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ανέφερε πως «δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί, καθώς ο κάθε μαθητής και ο κάθε γονέας περιγράφει και μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό…». Πληροφορίες από τη διεύθυνση του Γυμνασίου Πανοράματος θέλουν τις δύο μαθήτριες να ζητούν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το σχολείο γιατί δέχτηκαν απειλές. Η διευθύντρια φέρεται να επιχειρεί να εκτονώσει την κατάσταση, προειδοποιώντας κάποιους μαθητές ακόμη και με κυρώσεις.

Ομως, εκπαιδευτικοί του σχολείου με ατυχείς δηλώσεις που έκαναν ανωνύμως μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν, αν δεν πυροδοτούν νέες αντιδράσεις: «Οταν εμφανίζονται σημαίες, είτε οπαδικές είτε αυτές που παρουσιάστηκαν εντός του χώρου του σχολείου, δημιουργούνται αντιδράσεις. Δημιουργούνται στρατόπεδα και σπέρνεται η διχόνοια. Εκτιμούμε ότι δεν ήταν το κατάλληλο δώρο για τον χώρο του σχολείου» λένε…

Σχετικά Άρθρα