Διώκεται εκπαιδευτικός που πήγε να ζητήσει διαδραστικούς πίνακες για το σχολείο

 Διώκεται εκπαιδευτικός που πήγε να ζητήσει διαδραστικούς πίνακες για το σχολείο

Τη δίωξη εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας καταδικάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σπατών – Αρτέμιδας.

Οπως αναφέρει η Ένωση γονεών, ο σύλλογος γονέων του 2ου Γυμνασίου κατήγγειλε στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον εκπαιδευτικό, καθώς μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές 5μελών προχώρησαν σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κύριο Χ. Σερέτη προκειμένου να διεκδικήσουν την αγορά διαδραστικών πινάκων για το σχολείο.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Χατζηδάκης: Πρώτη εφαρμογή σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου κατήγγειλε τον εκπαιδευτικό, ο οποίος κατέχει την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ότι «παρέσυρε τους μαθητές και τους απομάκρυνε από το σχολείο χωρίς την ενημέρωση των γονέων τους. Κάτι που δεν ισχύει εγγράφως αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών».

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σπατών – Αρτέμιδας:

Από ότι ενημερωθήκαμε από επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, στις 29/11 μετά από συζήτηση στο σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας τρεις εκπαιδευτικοί και τρεις μαθητές μέλη 5μελών προχώρησαν σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κύριο Χ. Σερέτη προκειμένου να διεκδικήσουν την αγορά διαδραστικών πινάκων για το σχολείο.

Ποια ήταν η αντίδραση του συλλόγου γονέων του σχολείου;

Μήπως συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους;

Μήπως ζήτησε την επανάληψη της πρωτοβουλίας προκειμένου να υπάρχει και παρουσία του συλλόγου;

Μήπως έστειλε δικιά του αντιπροσωπεία στον αντιδήμαρχο για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα;
ΟΧΙ !

Αντίθετα προχώρησε σε καταγγελία προς τη Δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεχωρίζοντας από τους 3 εκπαιδευτικούς τον κο Ν. Δάρδαλη, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, ότι παρέσυρε τους μαθητές και τους απομάκρυνε από το σχολείο χωρίς την ενημέρωση των γονέων τους. Κάτι που δεν ισχύει εγγράφως αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών. Και βέβαια η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής χωρίς να χάσει χρόνο, κάλεσε τον κο Δάρδαλη σε απολογία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δίωξη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του οποίου οι πράξεις (μαζί και με τους άλλους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές) στόχευαν στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου. Φαίνεται ότι στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει χώρος ούτε για σύγχρονα σχολεία, ούτε για διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονα εποπτικά μέσα, αλλά αντίθετα υπάρχει χώρος για κυνήγι μαγισσών όσων εκπαιδευτικών διεκδικούν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το προεδρείο του συλλόγου γονέων που για μια ακόμα φορά κινείται από καθαρά κομματικά κίνητρα και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να τα εξυπηρετήσει, αντί να διεκδικήσει μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σύγχρονα, ασφαλή και ποιοτικά σχολεία με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Καλούμε το προεδρείο του συγκεκριμένου συλλόγου να δημοσιοποιήσει την καταγγελία που έκανε προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να έχουν όλοι γνώση των πεπραγμένων τους, όπως και τις καταγγελίες (εάν αυτές υπάρχουν) των γονέων των μαθητών, γιατί εάν δεν κινήθηκαν με βάση έγγραφες καταγγελίες γονέων, τότε πολύ απλά έδρασαν σαν αυτόκλητοι «θεματοφύλακες» κάτι που δεν είναι μέσα στα πλαίσια των σκοπών των συλλόγων γονέων.

Σχετικά Άρθρα