ΚΚΕ για Οικονόμου: H κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή

 ΚΚΕ για Οικονόμου: H κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή

Σχόλιο αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τα τεστ κορoναϊού κατά την περίοδο των γιορτών, εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης “Ο”, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, επισημαίνεται ακόμη ότι πρόκειται για «μια ακόμη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική “κόστους-οφέλους” είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή (20/12) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown και γενικά δεν πρόκειται να επιβληθούν κάθετα μέτρα περιορισμού.

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξημένο τέστινγκ. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί τέτοιο μέτρο, δηλαδή για συγκεκριμένες ημέρες να ζητείται απαραίτητα rapid test και από τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους, το κόστος θα επιβαρύνει αυτόν που θα κάνει το τεστ.

Σχετικά Άρθρα