Εξαδάκτυλος: Δεν έχει νόημα αν εμβολιαστούμε σε διαφορετικές στιγμές μέσα σε δύο χρόνια

 Εξαδάκτυλος: Δεν έχει νόημα αν εμβολιαστούμε σε διαφορετικές στιγμές μέσα σε δύο χρόνια

Για να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμαστε και να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή, είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός, επεσήμανε.

«Αφορά όλες τις ηλικίες και πρέπει να συμβεί να βρεθούμε όλοι μαζί εμβολιασμένοι σε μία χρονική στιγμή. Μόνο αν βρεθούμε ταυτόχρονα όλοι μαζί εμβολιασμένοι θα έχει αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα αν εμβολιαστούμε μέσα σε δύο χρόνια, 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές».

Σε σχέση με την φραστική επίθεση που δέχτηκε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, το πρωί του Σαββάτου από αντιεμβολιαστές, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι η άσκηση οποιασδήποτε βίας σαν αυτή που ασκήθηκε στην Άννα Μαστοράκου είναι απαράδεκτη, απολύτως καταδικαστέα.

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Ορφέας Ζάχος

«Το να συνιστά κίνημα η άρνηση της πραγματικότητας αυτό ανήκει στην σφαίρα της ψυχιατρικής. Διότι στην ψυχιατρική γνωρίζουμε ότι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε μια αναπάντεχη ασθένεια που είναι επικίνδυνη και δύσκολη μια από τις αντιδράσεις που μπορεί να έχει είναι η άρνηση, βεβαίως αυτό κρατά για ένα διάστημα, αλλά εδώ κρατά πολύ.

Και κρατά πολύ επειδή αφορά πολλούς και επειδή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ιδιοτελώς τους υποδαυλίζουν με επιχειρήματα χωρίς επιστημονική βάση, που δεν μπορούν να τα παρουσιάσουν μπροστά σε επιστημονικό κοινό και δεν το έχουν κάνει ποτέ, αλλά τα παρουσιάζουν σε ένα κοινό που δεν έχει την ικανότητα της επιστημονικής κρίσης και που βρίσκεται σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση και χτίζουν καριέρες πάνω σε αυτό».

Ερωτηθείς για τους γιατρούς που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, σημείωσε πως εκεί υπάρχει ένα θέμα κακής μετάφρασης επιστημονικών δεδομένων, καθώς οι γιατροί αυτοί έχουν λάβει τις αποφάσεις τους λανθασμένα, βασισμένοι σε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δεδομένων αυτών.

Μανώλης Δράκος