Λύτρας: Γιατί δεν αποκαλύπτει πού παραδόθηκε η μελέτη

 Λύτρας: Γιατί δεν αποκαλύπτει πού παραδόθηκε η μελέτη

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα πραγματοποίησαν την επίσημη μελέτη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τα συγκλονιστικά συμπεράσματα για το ΕΣΥ και τη διαχείριση της πανδημία, και έγραψε στο Twitter ότι απαξιεί να μπει σε πολιτική διαμάχη γύρω από το θέμα της μελέτης.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε:

«Έχουμε την εντύπωση ότι κάτι φοβάσται. Ο αντίστοιχος επιστήμονας στις Ηνωμένες πολιτείες δεν θα σκεφτόταν καν ότι εμπλέκεται σε πολιτικές διαμάχες. Δεν θα του περνούσε καν από το μυαλό. Θα είχε βγάλει τα πάντα στο φως της δημοσιότητας».

«Ο αντίστοιχος ζει στις ΗΠΑ, όχι στην Ελλάδα…», ήταν η απάντηση του Θεόδωρου Λύτρα που σαφώς προκαλεί ανησυχία για τους λόγους που δεν αποκαλύπτει πρόσωπα και πράγματα.

Ο κ. Λύτρας με νέες αναρτήσεις στο Twitter,  θέλησε να τοποθετηθεί για την κριτική και τις πολιτικές προεκτάσεις της έρευνας που εκπόνησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ο καθηγητής: «Όσο κι αν με προβοκάρουν ορισμένοι ένθεν+ένθεν, προσβάλλοντας ή αμφισβητώντας το ήθος, το θάρρος, την αντίληψη, την ευαισθησία ή τα…ελληνικά μου (όλα ήδη περίτρανα αποδεδειγμένα!), ΔΕ θα με σύρουν στην τοξική λάσπη της κομματικής αντιπαράθεσης». 

«Ότι έχω πει ισχύει στο ακέραιο **ακριβώς όπως τα έχω πει**, χωρίς προσθέσεις ούτε αφαιρέσεις.Μάθετε ορισμένοι να διαβάζετε. Πάνω και πίσω από τις γραμμές. Τα υπόλοιπα, ας τα βρούν άλλοι. Εγώ δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα. Ούτε ξεπλένω κανέναν!»

«Επαναλαμβάνω δε πως το σημαντικότερο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας κ η ενίσχυση του, παράλληλα με τον εμβολιασμό. Μ’αυτό θα έπρεπε να ασχολούνται, τόσο όσοι βρήκαν τη μελέτη μας “τετριμμένη”,όσο κι εκείνοι που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για καβγά.»

Σχετικά Άρθρα