Την ΠτΔ επισκέφθηκε ο Ανδρουλάκης

 Την ΠτΔ επισκέφθηκε ο Ανδρουλάκης

Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συνεννόησης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογή του και τόνισε ότι διαδέχεται στην ηγεσία του κόμματος τη Φώφη Γεννηματά, μια δυναμική γυναίκα που υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας.

«Είσαστε επικεφαλής μιας ιστορικής παράταξης σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, για τις οποίες απαιτείται εθνική ενότητα και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η πανδημία, που δυστυχώς συνεχίζεται, δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας και επιβάλλει σε όλους μας υπευθυνότητα».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αφού χαρακτήρισε πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τον τραγικά απροσδόκητο θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, σημείωσε ότι η παράταξη άλλαξε σελίδα και υποστήριξε: «Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να ξαναγίνει η δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστής, με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, ιδιαίτερα στο θέμα των ανισοτήτων, στο ζήτημα των ευκαιριών της νέας γενιάς».

Αναφέρθηκε, επίσης, στους χιλιάδες νέους ανθρώπους, που φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν έχουν τις ευκαιρίες για να χτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας, καθώς και στα θέματα της πανδημίας, τα οποία κάνουν να χάνεται κάθε μέρα ένα ελληνικό χωριό και δεν μπορεί αυτό να θεωρείται κανονικότητα. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, λέγοντας πως «Εμείς πάντα ήμασταν η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Τα θέματα αυτά να τα χειριζόμαστε όλοι με ομοψυχία, με κοινή στρατηγική, χωρίς διχαστικό λόγο».

Μάλιστα, σημείωσε ότι, χθες, είχε την ευκαιρία να θέσει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το μείζον για μένα ζήτημα. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι ως ευρωβουλευτής είχε καταφέρει να περάσει σε φάκελο τροπολογία, ώστε να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, όσο αυτή η χώρα παραμένει ένας διεθνής ταραξίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ως παράγοντας αστάθειας από τον νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή.

«Σε όλα αυτά θα έχουμε μια συνεπή στάση διότι και η δική μου προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μετράμε το πολιτικό κόστος» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και προσέθεσε ότι «Θέλω να είναι μια πατριωτική προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου της Ελλάδας με συνεπή λόγο, ώστε να είμαστε μια πραγματικά γόνιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Τέλος, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με την εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκινά άμεσα το ΚΙΝΑΛ για το θέμα του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη την Ελλάδα για να σπάσει ο φόβος και η παραπληροφόρηση. Όπως είπε «τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά» και αναφέρθηκε στη σημερινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο ”Σωτηρία”, όπου έλαβε στοιχεία των ανθρώπων που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Αλλά και τα στοιχεία του ECDC αυτό αποκαλύπτουν πανευρωπαϊκά, χώρες που έχουν πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Πορτογαλία, που είναι ανάλογου πληθυσμού χώρα, είχε μέσο όρο 15 θανάτους αυτή την εβδομάδα και 147 διασωληνωμένους, με περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα. Εμείς, με λιγότερα κρούσματα, έχουμε 700 διασωληνωμένους και σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας, και τα κόμματα, προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε με όρους κοινωνικής αυτοοργάνωσης, με κοινωνικούς όρους προς την Κοινωνία των Πολιτών, να σπάσουμε τον φόβο» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «είναι η ώρα η Ευρώπη να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα του εμπάργκο της πώλησης οπλικών συστημάτων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, γιατί η Τουρκία συνεχίζει την επιθετικότητά της και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ για το θέμα του εμβολιασμού και την εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκινά το ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι πρόκειται για «Ένα δώρο της επιστήμης, που μας δίνει την ελευθερία μας και με τέτοια συντριπτικά στοιχεία όπως λέτε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δεδομένα, να υπάρχει αυτός ο δισταγμός και αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα. Μακάρι να βοηθήσετε και σ’ αυτό, θα είναι πολύ καλό για το σύνολο».

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη «κάθε καλό, κάθε επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο του».

Σχετικά Άρθρα