Θεσσαλονίκη: Βροχή οι ακυρώσεις για τα Χριστούγεννα

 Θεσσαλονίκη: Βροχή οι ακυρώσεις για τα Χριστούγεννα

Μεγάλη ζημιά στους ξενοδόχους προκάλεσε η νέα έκρηξη με τον κοροναϊό.

Όπως λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος «ο χειμώνας προμηνύεται… ψυχρός για τον τουριστικό κλάδο, η επιβίωση των ξενοδοχείων, ειδικά των πόλεων, δυσχεραίνεται» και συμπληρώνει όλο νόημα «ο χειμώνας έχει τελειώσει. Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης για τον κλάδος μας άμεσα. Δεν αρκεί το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που τρέχει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022».

Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σε μια προσπάθεια να οχυρώσει τη χώρα μας από την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και της πανδημίας γενικότερα, σύμφωνα μετά οποία από τις 19 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες από όλες τις χώρες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 24 ωρών, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι, αποτελούν, για τον τουριστικό κλάδο, το «κερασάκι στην τούρτα».

KAΠΑ Research και έκθεση Τσιόδρα ανατρέπουν τις εκτιμήσεις – Αναθερμαίνονται τα σενάρια για κάλπες

Είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα έτερη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ήταν υποχρεωτικό, αποκλειστικά PCR 48 ωρών, κάτι το οποίο τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, μετά από πιέσεις των εκπροσώπων του τουρισμού αναθεωρήθηκε ελαφρώς αφήνοντας και το παραθυράκι του rapid test.

To κακό όμως είχε γίνει. Και αυτό γιατί το διάστημα των εορτών οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης περίμεναν να δουλέψουν ωστόσο η ανακοίνωση των νέων μέτρων προκάλεσε βροχή ακυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα