ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αργά ή γρήγορα θα απαντήσει μετά και την εισαγγελική παρέμβαση

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αργά ή γρήγορα θα απαντήσει μετά και την εισαγγελική παρέμβαση

Με την Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα να ξεκινά και την κυβέρνηση να καλείται να δώσει απαντήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει το πρέσινγκ στο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, επανέρχεται ζητώντας μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: «Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί;».

Νωρίτερα, σήμερα, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, κάλεσε την αντιπολίτευση να μην προσπαθεί να διογκώσει ένα ζήτημα… ήσσονος σημασίας, ενώ υποστήριξε πως είναι αδιάφορο το εάν η κυβέρνηση γνώριζε ή όχι τη μελέτη!

Από το «δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα», ο κ. Σκέρτσος «διαπίστωσε ότι είναι απλά αδιάφορο εάν γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή είναι αδιάφορο ότι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη για την πανδημία έχει προειδοποιήσει ήδη από το Μάιο του 2021 πως η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι 87,5% υψηλότερη αλλά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως είναι το ίδιο με το να είσαι εντός ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι το 38,5% των θανάτων ως το Μάιο, δηλαδή 1.535 άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμα να ζουν σύμφωνα με τη μελέτη, εάν υπήρχε ενίσχυση του ΕΣΥ και νοσηλεία των ασθενών σε κανονικές ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι ως το Μάιο ακόμα 6.588 ασθενείς πέθαναν είτε σπίτι τους είτε σε απλά κρεβάτια» σχολιάζει το κόμμα της Κουμουνδούρου και ζητά να μάθει ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν.

«Έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη, που δεν κομίζει κάτι καινούργιο. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν αν θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα» είχε πει νωρίτερα ο κ. Σκέρτσος προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Από το «δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα», ο κ. Σκέρτσος διαπίστωσε πριν λίγο ότι είναι απλά αδιάφορο εάν γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή είναι αδιάφορο ότι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη για την πανδημία έχει προειδοποιήσει ήδη από το Μάιο του 2021 πως η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι 87,5% υψηλότερη αλλά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως είναι το ίδιο με το να είσαι εντός ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι το 38,5% των θανάτων ως το Μάιο, δηλαδή 1.535 άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμα να ζουν σύμφωνα με τη μελέτη, εάν υπήρχε ενίσχυση του ΕΣΥ και νοσηλεία των ασθενών σε κανονικές ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι ως το Μάιο ακόμα 6.588 ασθενείς πέθαναν είτε σπίτι τους είτε σε απλά κρεβάτια.

Επειδή εν τέλει δεν είναι καθόλου αδιάφορο, και ο κ. Λύτρας είναι ξεκάθαρος πως «ενημερώσαμε επανειλημμένα και δη στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων», κάτι το οποίο δεν διέψευσε ούτε ο κ. Τσιόδρας που τώρα στοχοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, περιμένουμε μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί; Αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση.

Σχετικά Άρθρα