Παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από την “παράσταση” Κουρουμπλή – Πώς φθάσαμε στη διαγραφή του από τον Τσίπρα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Πολιτικό Κέντρο

 Παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από την “παράσταση” Κουρουμπλή – Πώς φθάσαμε στη διαγραφή του από τον Τσίπρα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Πολιτικό Κέντρο

Η διαγραφή Κουρουμπλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλά Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν παρά η λογική συνέχεια μιας ηχηρής προειδοποίησης που είχε απευθύνει στους Βουλευτές του κόμματος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τυχόν παραφωνίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής στην καταληκτική παρέμβαση της συνεδρίασης καλώντας άπαντες να είναι δυο φορές πιο προσεκτικοί στις παρεμβάσεις και στις ομιλίες τους για μην δώσουν καμία ευκαιρία στον αντίπαλο να εργαλειοποιήσει τυχόν παραφωνίες και αστοχίες και το κόμμα να εμφανιστεί συμπαγές επικοινωνιακά και αντιπολιτευτικά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο πολύπειρος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής παρά τις παρεμβάσεις και των ίδιων των συναδέλφων του στο ΣΥΡΙΖΑ προσποιήθηκε από το βήμα μέχρι και τη διαγραφή του ότι δεν κατάλαβε τι είχε εκστομίσει όταν αποκαλούσε τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους» επικαλούμενος προσωπική πικρία για την απώλεια φίλου του που έχασε τη μάχη διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε για τη συμπεριφορά του κ. Κουρουμπλή από το βήμα της Βουλής ενώ βρισκόταν ακόμη στις Βρυξέλλες. Κάλεσε αμέσως τη γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και στο οργισμένο τηλεφώνημά του για τον βουλευτή έδωσε εντολή να ανακαλέσει από βήματος τις ακρότητες ή αλλιώς να του διαμηνύσει με τη σειρά της ότι θα διαγραφεί από την ΚΟ.

Όλοι όσοι ήταν παρόντες στην ολομέλεια δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβουν ότι ο κ. Κουρουμπλής έδινε μια ακόμη «παράσταση».

Κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Βουλευτής ΔΕΝ είχε παρασυρθεί από συναισθηματισμούς ή από αντιπολιτευτικό οίστρο για να ξεφύγει από τα όρια του κοινοβουλευτικού λόγου στην πιο κρίσιμη στιγμή για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Με τον σχεδιασμό Μητσοτάκη για τη συζήτηση του προϋπολογισμού να έχει τιναχτεί στον αέρα από τη μελέτη Τσιόδρα και τους βουλευτές και τους υπουργούς είτε να απολογούνται στον ελληνικό λαό είτε να απαξιώνουν τη μελέτη ο κ. Κουρουμπλής πέταξε σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση.

Τι ακριβώς κάνεις;        

Η Όλγα Γεροβασίλη λοιπόν κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή αμέσως στο τηλέφωνο και του είπε «γύρνα μέσα και διόρθωσε».

Ο έμπειρος Βουλευτής επέστρεψε, μπήκε και πάλι στην ολομέλεια και ενώ όλοι περίμεναν να ζητήσει το λόγο και να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του εκείνος δίσταζε. Ο χρόνος κυλούσε. Η γραμματέας της ΚΟ τον κάλεσε και πάλι στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσει με οργισμένο ύφος «τι ακριβώς κάνεις;».

  • Ο κ. Κουρουμπλής δεν έδινε σαφείς απαντήσεις και στο τέλος αποχώρησε από τη Βουλή. Η διαγραφή του ήταν ακαριαία καθώς φαίνεται ότι η επιστολή διαγραφής είχε ήδη ετοιμαστεί και επιδόθηκε άμεσα στον κ. Τασούλα.

Η κίνηση Κουρουμπλή χτύπησε πολλά και ηχηρά καμπανάκια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραφωνία του πρώην υπουργού ήρθε μετά από μια πλούσια και πολύ παραγωγική παρουσία του στις Βρυξέλλες με τους ευρωσοσιαλιστές και παρά την παρουσία του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Αλέξη Τσίπρα με τους Κόστα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της  Πορτογαλίας και Λέττα του Ιταλικού δημοκρατικού κόμματος να τον καλούν να συνδράμει στις προεκλογικές τους καμπάνιες και στα συνέδρια που διοργανώνουν στις χώρες τους.

  • Το σκηνικό θύμισε Θεσσαλονίκη με την παραφωνία Κούλογλου, όταν ο ευρωβουλευτής γκρέμισε όσα είχε χτίσει ο κ. Τσίπρας στη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ.

Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως του πολιτικού κέντρου τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολλές επιλογές πέρα από το να τραβήξει τα γκέμια.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως δεν θα είναι παρών όπως όλα δείχνουν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου και του προεδρείου της ΚΟ αν και στην ολομέλεια αναμένεται να αποτελέσει το νέο πρόσωπο το οποίο θα στοχοποιηθεί από την πλευρά της ΝΔ. Αντίστοιχη δήλωση περί δολοφόνων είχε κάνει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας μέσω της σελίδας του στο facebook με αφορμή την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα για αναστολές προγραμματισμένων χειρουργείων γράφοντας στις 29 Νοεμβρίου «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!».

  • Δεν έχει περάσει εξάλλου παρά μόλις ένα δεκαπενθήμερο όταν ο κ. Πολάκης σηκωνόταν όρθιος παρουσία του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό εντός της ολομέλειας για το θέμα των ΜΕΘ. Όλη αυτή την εικόνα ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να τη συμμαζέψει σήμερα και να δώσει το στίγμα για πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση στο θέμα της μελέτης Τσιόδρα και των δηλώσεων Μητσοτάκη.

Πόσοι είναι οι θάνατοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας και ποιος παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

Σχετικά Άρθρα