“Κάρμελ” του Σαββατοκύριακου – Χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

 “Κάρμελ” του Σαββατοκύριακου – Χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

«Θα πέσει η θερμοκρασία, θα έχουμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα» ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Αυτό το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να περνά σχετικά σύντομα. Θα μας απασχολήσει από απόψε το βράδυ και κυρίως το Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής» σημειώνει ο ίδιος εξηγώντας ότι δεν αφορά όλη τη χώρα αλλά κυρίως τα ανατολικά, δηλαδή τις περιοχές που «βλέπουν» προς το Αιγαίο.

«Θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης» λέει ο ίδιος που σημειώνει ότι από την Δευτέρα πλέον ο καιρός βελτιώνεται και καθώς θα πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα θα ανέβει και η θερμοκρασία».

Σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, χιονόνερο στα βορειοανατολικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στο ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα