Αποκάλυψη Μπουρλά: Ετοιμάζεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον – Έτοιμο το χάπι την Άνοιξη (vid)

 Αποκάλυψη Μπουρλά: Ετοιμάζεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον – Έτοιμο το χάπι την Άνοιξη (vid)

Αν εμβολιαστούμε όλοι θα επιστρέψουμε στις ζωές μας έως το τέλος της επόμενης χρονιάς» διευκρίνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου. Επιπλέον τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να κάνει και τις τρεις δόσεις», ενώ επεσήμανε ότι «ο κορωνοϊός θα είναι παρών για πολλά χρόνια ακόμη». «Οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν καλά από την Όμικρον, η τρίτη δόση έχει τεράστια άνοδο προστασίας» τόνισε επιπλέον ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Δεν είμαστε βέβαιοι ακόμα αν τα συμπτώματα της Όμικρον ειναι πιο ελαφρά, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, έχουμε εργαλεία στα χέρια μας ισχυρά» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

Την Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού, αποκάλυψε ακόμα ο CEO της Pfizer Dr. Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα» τόνισε ο κύριος Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer, επεσήμανε πως η εταιρεία ήδη έχει δημιουργήσει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε όμως με έμφαση στην μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον.

«Όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια», ανέφερε.

«Κατάλαβα τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν με κάλεσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο»

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, επεσήμανε πως τον Ιανουάριο του 2020 κατάλαβε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

«Έμαθα για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2020 και δεν είχα την παραμικρή αίσθηση πως θα εξελιχθεί σε πανδημία. Αρχίσαμε να το φοβόμαστε αυτό από τον επόμενο μήνα» ανέφερε, ενώ επεσήμανε πως συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν «με κάλεσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μου ζήτησε να συναντηθούμε για τον κορωνοϊό. Υπήρχε πυρετός στα εργαστήρια της εταιρείας. Η Pfizer επένδυσε στα εμβόλια, γι’ αυτό και ο πανηγυρισμός μας ήταν μεγάλος όταν δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Πλέον είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Έχουμε πολλά όπλα στα χέρια μας», διευκρίνισε ο κύριος Μπουρλά.

Εμβόλιο κατά του καρκίνου

Επιπλέον, ο κύριος Μπουρλά αποκάλυψε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ότι η εταιρεία δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου. «Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα», τόνισε.

Ο κύριος Μπουρλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.

«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρό μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» κατέληξε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο κύριος Μπουρλά, υποψήφιος για βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ – που συνοδεύεται με χρηματικό ποσό 1.000.000 δολαρίων, ανέφερε πως αν το κερδίσει, θα διαθέσει τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.