Τράγκας: Κόντρα του γιατρού και στενού συνεργάτη του για το εάν ήθελε ή όχι να εμβολιαστεί

 Τράγκας: Κόντρα του γιατρού και στενού συνεργάτη του για το εάν ήθελε ή όχι να εμβολιαστεί

Αντιπαράθεση μέσω των social media έχει ξεσπάσει μεταξύ του προσωπικού γιατρού του Γιώργου Τράγκα και του στενού συνεργάτη του και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος “Ελεύθεροι Ανθρωποι” που είχε ιδρύσει ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος Πάρι Κουρτζίδη, σχετικά με το εάν ήθελε ή όχι να εμβολιαστεί.

«Τον εκλιπαρούσα, όχι τον παρακαλούσα» να κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, είπε ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας, ο οποίος είναι ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος, μιλώντας στον Αlpha για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.
«Ακριβώς το αντίθετο ισχύει» είπε σχετικά με το επιχείρημα ότι αν κάποιος είναι διαβητικός δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο. «Όποιος έχει το υποκείμενο νόσημα που λέγεται σακχαρώδης διαβήτης και ιδιαίτερα αυτοί που είναι παχύσαρκοι ή υπερβαροι έχουν πολλαπλή υποχρέωση να κάνουν πολύ πιο έγκαιρα το εμβόλιο διότι αυτοί είναι πιο ευπαθείς να πάθουν τη ζημιά.

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο Πάρις Κουρτζίδης μέσω twitter:

Κουρτζίδης: Ήθελε να εμβολιαστεί

Για τη μάχη του με τον κορωνοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο στενός του συνεργάτης του, Πάρις Κουρτζίδης, αποκαλύπτοντας ότι ο δημοσιογράφος ήθελε να εμβολιαστεί.
«Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει.

»Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ο εκλιπών δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε κάποια αλλεργία και του είχε δημιουργηθεί φοβία.

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» που είχε ιδρύσει και την αντιεμβολιαστική του δράση, ο κ. Κουρτζίδης τόνισε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής και ποτέ δεν είπε σε κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο.

«Ανησυχούσε για το τί είδους εμβόλιο είναι, αλλά δεν έλεγε επουδενί να μην το κάνει κάποιος.

»Έλεγε να το κάνει με τη βούλησή του», κατέληξε.

Επιμένει ο γιατρός Χρήστος Ζούπας: Αν είχε εμβολιαστεί…

«Αν είχε εμβολιαστεί οπωσδήποτε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Απλώς έμπλεξε τόσο πολύ το μυαλό του με τόσα πολλά… Κολλήσανε όλοι μαζί, δεν κόλλησε μόνο ο Γιώργος, κόλλησε μια παρέα. Τους λέω “ρε παιδιά σοβαρευτείτε, είστε άνθρωποι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, επηρεάζετε όλη την κοινωνία. Γιατί συμπεριφέρεστε απέναντι στον εαυτό σας τόσο επιπόλαια;”.

Εκεί ακριβώς ήταν που φωνάζανε ο ένας να κάνει μονοκλωνικά, ο άλλος να πάρει το ένα να πάρει το άλλο… Αυτά τα πράγματα δυστυχώς καμιά φορά σε ορισμένους ανθρώπους τόσο μορφωμένους, οι οποίοι έχουν συμβάλλει πολύ σε μία διαμόρφωση μιας κοινωνίας, επηρεάζουν αρνητικά και τον εαυτό τους.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι μια φλεγμονή ή μία λοίμωξη από τον κορονοϊό, ο οποίος απορρυθμίζει τρομερά το σάκχαρο…», σημείωσε ο γιατρός.

Σχετικά Άρθρα