Ρωσία: Τραυματίες 10 παιδιά από τη βόμβα που πυροδότησε 18χρονος σε σχολείο

 Ρωσία: Τραυματίες 10 παιδιά από τη βόμβα που πυροδότησε 18χρονος σε σχολείο

Δέκα μαθητές τραυματίστηκαν στην πόλη Σερπούχοβ της Ρωσίας, όπως επίσης και ο 18χρονος απόφοιτος του ορθόδοξου σχολείου, ο οποίος είχε ζωστεί με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε στην είσοδο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας της Μόσχας.

Οι επιθέσεις με βόμβες και τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία ήταν σπάνια στη Ρωσία, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, ωθώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας), ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος εισήλθε στον χώρο του ορθόδοξου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Βλαντίτσνι Βεντένσκι στην πόλη Σερπούχοφ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της περιφέρειας της Μόσχας.

Εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας, η Όλγκα Βράντιι, διευκρίνισε ότι ο ύποπτος, που τραυματίστηκε από την έκρηξη, «νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής φροντίδας» και κατά συνέπεια «οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν μαζί του».
Σύμφωνα με την ίδια, ο δράστης «ήθελε να αυτοκτονήσει» πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε. Εξάλλου η περιφερειακή επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών Ξένια Μισόνοβα επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Telegram ότι «τραυματίστηκαν δέκα παιδιά», από τα οποία τα εννέα νοσηλεύονται χωρίς «να απειλείται η ζωή τους».

Σχετικά Άρθρα