Μετάλλαξη Όμικρον: Ο πρώτος νεκρός στην Βρετανία

 Μετάλλαξη Όμικρον: Ο πρώτος νεκρός στην Βρετανία

Τον πρώτο νεκρό από την μετάλλαξη Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον».

«Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ραγδαία εξάπλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είχε πει πως υπάρχουν «περίπου δέκα» νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον στην Αγγλία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται με “πρωτοφανείς ρυθμούς” και ως εκ τούτου ο κόσμος πρέπει να κάνει ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 διότι αυτοί που έχουν κάνει τις δύο δόσεις είναι ευάλωτοι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ.
Αν και ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένοι θάνατοι στην Αγγλία, η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται μάλλον για περίπου το 40% των λοιμώξεων στο Λονδίνο και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν δράσει, μπορεί να κατακλυστεί το σύστημα υγείας.

“Αυτό που γνωρίζουμε για την Όμικρον είναι ότι (…) εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν, τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δύο με τρεις ημέρες”, δήλωσε ο Τζάβιντ στο Sky News.

“Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε ένα παλιρροϊκό κύμα λοιμώξεων, ότι βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα στο εμβόλιο και τον ιό”, υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα