Ισπανία: 68 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν με κοροναϊό μετά από πάρτι

 Ισπανία: 68 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν με κοροναϊό μετά από πάρτι

Τουλάχιστον 68 νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο στη Μάλαγα στην Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Ειδικότερα 68 από τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Μάλαγας, στην Ανδαλουσία, υποβλήθηκαν σε τεστ που βγήκαν θετικά.

Οι υγειονομικές αρχές της Ανδαλουσίας ανέφεραν ότι ερευνούν την πηγή της μόλυνσης. Πρόσθεσαν όμως ότι και οι 68 συμμετείχαν την 1η Δεκεμβρίου σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Συνολικά στο πάρτι αυτό παρέστησαν 173 άνθρωποι.
Όσοι προσβλήθηκαν από κοροναϊό είχαν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου ή είχαν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Μια άλλη πιθανή πηγή της μόλυνσης ενδέχεται να ήταν το μεγάλο γεύμα που παρατέθηκε για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Όσοι μολύνθηκαν έχουν ήπια συμπτώματα.

Οι αρχές της Ανδαλουσίας συνέστησαν στους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να μην συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα πάρτι.

Σχετικά Άρθρα