Πλημμύρισε το Μεσολόγγι – Δρόμοι και σπίτια κάτω από το νερό – Έκκληση του Δημάρχου (vid)

 Πλημμύρισε το Μεσολόγγι – Δρόμοι και σπίτια κάτω από το νερό – Έκκληση του Δημάρχου (vid)

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Μεσολογγίου από τη νεροποντή. Σύμφωνα με τον δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν». Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία και παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, έχει μεριμνήσει «για την φιλοξενία σε ξενοδοχεία όσων πολιτών θέλουν να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα, ενώ με πρωτοβουλία του συγκαλείται αύριο, Σάββατο, έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο χωριό Καραϊσκάκης ενώ όπως μεταδίδει το astakos-news.gr, ο χείμαρρος που διασχίζει τον οικισμό ξεχείλισε.

Προβλήματα από τον μεγάλο όγκο νερού καταγράφονται και στο χωριό Βασιλόπουλο, όπου σπίτια και γεωργικές καλλιέργειες πλημμύρισαν. Μάλιστα, ο Δήμος Ξηρομέρου εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που κινούνται ανάμεσα από τα δύο χωριά τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα το nafpaktianews.gr στο Τρίκορφο Ναυπακτίας προκλήθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα σταματήσει για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Σχετικά Άρθρα